Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αύγουστο η επιστροφή φόρου αγροτικού πετρελαίου


ImageΜπορεί να μην πιάνει τον στόχο του τέλους Ιουλίου η κυβέρνηση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σήμερα, 28 Ιουλίου, δημοσιεύθηκε στην
Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπογεγραμμένη υπουργική απόφαση με τους συντελεστές απόδοσης σε λίτρα ανά στρέμμα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.
 
 
Όπως διαβεβαίωσαν το Agronews υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, μόλις δημοσιεύεται η απόφαση στο ΦΕΚ, με όσες αλλαγές έχουν γίνει σε σχέση με πέρυσι, ενημερώνεται το ΚΕΠΠΥΟ και υπολογίζονται τα ποσά της επιστροφής ανά δικαιούχο αγρότη. Αν και στην περίπτωση του αγροτικού πετρελαίου, πολλά χρονοδιαγράμματα έχουν πέσει έξω, αυτή τη φορά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι επιστροφές θα έχουν γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η διαδικασία είναι γνωστή και δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα, τουλάχιστον όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι.
Δείτε την απόφαση με τον πίνακα των αποδόσεων σε λίτρα ανά στρέμμα:
Προϋποθέσεις επιστροφής φόρου για αγροτικό πετρέλαιο

http://www.agronews.gr/content/view/69456/39/lang,el/