Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα!

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα!Του ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα υποβιβάστηκαν στη Football League για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων! Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και την
οποία ανακοίνωσε… τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/7, 04:40) μετά από συνεδρίαση που άρχισε στις 13:30 της Τετάρτης (27/7) και κράτησε... 15 ώρες! Βέβαια, αμφότερες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση στην αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ.

Μάλιστα, η επιτροπή αποφάσισε ότι υποβιβάζονται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Superleague (όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή και έφερε την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) κάτι που σημαίνει ότι σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός! Επιπλέον, οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 300.000.
Από την πλευρά τους, οι Αχιλλέας Μπέος και Μάκης Ψωμιάδης τιμωρήθηκαν με «ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής», με «ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής», όπως και με πρόστιμο 90.000 ευρώ ο καθένας!
Για την Καβάλα, επιπλέον, κηρύχθηκε άκυρη η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ για το σκέλος της φαρμακοδιέγερσης - ντόπινγκ.


Αθώος ο Παπακώστας
Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας για τις κατηγορίες που τον βάρυναν ως προπονητής της Καβάλας, καθώς «από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ανάμειξη ή συμμετοχή του εκ των εγκαλουμένων Ιωάννη Παπακώστα στον προκαθορισμό των αποτελεσμάτων των παραπάνω ποδοσφαιρικών αγώνων. Επομένως ο εγκαλούμενος αυτός πρέπει να απαλλαγεί των αποδιδομένων σε αυτόν κατηγοριών», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης (σ.σ. αναφερόμενος στους αγώνες που υπάρχουν στο κατηγορητήριο).

Το σκεπτικό για Ολυμπιακό Βόλου - Μπέο
Το σκεπτικό για Καβάλα - Ψωμιάδη - Παπακώστα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Superleague έχει μεν επικυρώσει τη βαθμολογία του περυσινού πρωταθλήματος (σ.σ. όπερ σημαίνει ότι θεωρητικά τις θέσεις των δύο ομάδων θα έπρεπε να πάρουν ομάδες της Football League) ωστόσο είχε επισημάνει ότι θα σεβαστεί τυχόν αποφάσεις υποβιβασμού που θα μπορούσαν να υπάρξουν από την Πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας.
Επιπλέον, απομένει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου. Σαφώς οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν κανονικά σήμερα με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο, ωστόσο μένει να φανεί τι στάση θα κρατήσει η UEFA και αν θα περιμένει να υπάρξει οριστική απόφαση (μετά και την αναμενόμενη εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό) προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της ομάδας του Χάβι Γκράθια, κάτι που είναι και το πιο πιθανό.
Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είχαν απολογηθεί πριν από μία εβδομάδα, την περασμένη Τετάρτη (20/7), στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ τους είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (25/7) για να καταθέσουν υπομνήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βολιώτες είχαν ζητήσει να ανασταλεί η πειθαρχική διαδικασία μέχρι να υπάρξει απόφαση από ποινικό δικαστήριο για την υπόθεση.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=128733759