Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΕΡΤ Α.Ε.- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΡΤ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Πέμπτη, 7/7/2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Η ΕΡΤ αποδεικνύει πως μπορούν!

Μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά άνοιξε η δημόσια ραδιοτηλεόραση, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες τριών οργανισμών με πολυετή προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να αναπτύξει ένα ετήσιο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ και των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS, κοινωνικών - μη κερδοσκοπικών - οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας και της φροντίδας των παιδιών.

    Χθες, (Τετάρτη 6 Ιουλίου), κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής της ΕΤ1 «ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ» που παρουσίασε η Μπήλιω Τσουκαλά, υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και των τριών οργανισμών. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος Δ.Σ. των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας» κ. Δημήτρης Βάττης, καθώς και η πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου» κυρία Σταματία Γεωργαντή και ο ιδρυτής του οργανισμού π. Αντώνιος Παπανικολάου.

    Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η ΕΡΤ αναλαμβάνει την επικοινωνιακή υποστήριξη των παραπάνω οργανισμών για διάστημα ενός έτους, προβάλλοντας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα από τους σταθμούς της, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της. Επίσης, η ΕΡΤ θα αναπτύξει δράσεις με φορείς πολιτισμού με τους οποίους ήδη συνεργάζεται, προκειμένου να αναδειχθεί το έργο των παραπάνω οργανισμών. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα καλύπτει τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις των συγκεκριμένων φορέων και μέσα από τις εκπομπές της και τα δελτία ειδήσεων.

    Μιλώντας στην εκπομπή, ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι η αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί για την ΕΡΤ την έναρξη μιας σειράς ανάλογων κοινωνικών δράσεων, που θα συνεχιστούν με την επικοινωνιακή υποστήριξη διαφορετικών οργανισμών κάθε χρόνο. Όπως είπε, η δημόσια τηλεόραση επιθυμεί και οφείλει να στηρίζει εμπράκτως τέτοιες δραστηριότητες «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στην οποία μπορούν να αναδειχτούν το ήθος, τα συναισθήματα και η αλληλεγγύη». Ακόμη, επεσήμανε ότι η ΕΡΤ ανοίγει τις πόρτες της στην κοινωνία με πολύπλευρες δραστηριότητες.

    Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συνεργασίας, οι εκπρόσωποι των τριών οργανισμών ευχαρίστησαν τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, ένας τηλεοπτικός φορέας αποφασίζει να υποστηρίξει ενεργά τα παιδιά.

    Το στούντιο ήταν γεμάτο με παιδιά που βρήκαν στέγη και θαλπωρή στους ανωτέρω φορείς, μητέρες και εθελοντές. Στην εκπομπή το δικό τους μήνυμα έστειλαν προσωπικότητες από διάφορους χώρους, όπως οι ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου και Νίκη Ξάνθου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο εκδότης Γιώργος Κύρτσος, καθώς και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Μεσάλας, ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Γιώργος Καραμίχος, η Τάνια Τρύπη, η Τζένη Μπότση, η Παναγιώτα Βλαντή, η Μαρία Σολομού, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, η Υβέτ Τζάρβις και η Νόνη Δούνια.

    Τραγούδια ερμήνευσαν (κατά σειρά εμφάνισης) ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Μίλτος Πασχαλίδης, ο συνθέτης Γιάννης Νικολάου και η Καίτη Γαρμπή.

    Μια ξεχωριστή νότα έδωσε η χορωδία εθελοντών του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», καθώς και παιδιά από την «ΚΙΒΩΤΟ», που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής.

    Η σκηνοθεσία της εκπομπής ήταν του Χρήστου Φασόη, η αρχισυνταξία της Μαρίας Αδαμοπούλου και η διεύθυνση παραγωγής της Άσπας Κουνδουροπούλου.


http://www.ana-mpa.gr