Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ 120 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ


Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες 120 εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΤΕ, καθώς μένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Η κινητοποίηση τους ξεκίνησε από τη Δευτέρα, όταν σε έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης
του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφασίστηκε αρχικά η κήρυξη 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων στην εταιρεία που συμμετέχει στην κοινοπραξία για την κατασκευή των έργων των Τεμπών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΝΛ
Με τις κινήσεις τους αυτές οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο έργο της σήραγγας Τ2 ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Συγκεκριμένα, το ΕΚΝΛ στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία ΑΕΓΕΚ, για την μη πληρωμή των μισθών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου 2011, αλλά και των υπερωριών και αργιών, στους 120 εργαζόμενους που έχει στην κατασκευή της σήραγγας Τ2 στα Τέμπη.

Ευθύνες γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση έχουν και η κυβέρνηση και όσοι πριν λίγο καιρό έβγαζαν φωτογραφίες στη φιέστα για την διάνοιξη της σήραγγας, όταν οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και σε άλλες εταιρείες έχουν απολυθεί.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, η παραχωρησιούχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για λογαριασμό της οποία η ΑΕΓΕΚ κατασκευάζει το έργο, συνεχίζει να εισπράττει τα άγρια χαράτσια από τους οδηγούς στα διόδια.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, όχι μόνο στηρίζει, αλλά από την πρώτη στιγμή, μπήκε επικεφαλής του αγώνα των εργαζομένων με αίτημα την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Στην κατεύθυνση αυτή κήρυξε 24ωρη απεργία στο συγκεκριμένο έργο σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, η οποία είχε καθολική συμμετοχή.

Παράλληλα συμμετείχε με τους εργαζόμενους και την επιτροπή αγώνα που συγκρότησαν, στις συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και την Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Γερακούδη, ζητώντας τους να παρέμβουν με κάθε τρόπο για την πληρωμή των εργαζομένων.
Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο χώρο της σήραγγας Τ2, αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου, επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε απόγνωση, αφού όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, αλλά δανείζονται για να πληρώσουν τα διπλά έξοδα που κάνουν, αφού η πλειοψηφία τους κατάγονται από μακρινές περιοχές και είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να ξοδεύουν σημαντικά ποσά για μετακίνηση, αλλά και για διπλά ενοίκια και άλλα έξοδα.

Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός και να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι των σύνολο των δεδουλευμένων τους».