Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θεατρική παράσταση του Θεάτρου "Σιγής" της Ομάδας Κωφών από το ΚΕΠΟΘΕ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θέατρο «Σιγής» της Ομάδας Κωφών Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν και παρουσιάζουν το θεατρικό έργο  «Γάμος ή Αυτοκτονία» σε κείμενο και
 σκηνοθεσία Χρήστου Χατζησάββα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 9:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1).

 Το «Θέατρο της Σιγής» δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού της  πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κωφούς, μη επαγγελματίες ηθοποιούς, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και είναι το πρώτο, επισήμως αναγνωρισμένο, θέατρο κωφών της Βόρειας Ελλάδας. Με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Φώτη Κόκκο, αποτελεί μία από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της Ομάδας Κωφών, που απαρτίζεται επίσης από ζωγράφους με επιτυχή ήδη παρουσία σε εκθέσεις εικαστικών.

Το Θέατρο «Σιγής», με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζει το έργο του συγγραφέα – σκηνοθέτη Χρήστου Χατζησάββα «Γάμος ή Αυτοκτονία», το οποίο επικεντρώνεται στη διερεύνηση των οικογενειακών σχέσεων, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις απαρχές του θεσμού της οικογένειας.

Για το θεατρικό έργο εργάστηκαν επίσης οι εξής: στα σκηνικά και στα κοστούμια η Αναστασία Καραμανλή – Ιορδανίδη, στη μουσική επιμέλεια ο Αργύρης Νικολάου, στη διερμηνεία η Ειρήνη Σοκολάκη και οι Γεώργιος Μπουρτζιώνας, Δημήτρης Παπαπέτρου και Παναγιώτης Μητρόπουλος ως φροντιστές. Τους θεατρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Καλλιόπη Βαρελή, Αντώνης Καζέλης, Σάββας Χαλκίδης, Ευαγγελία Μπαϊράμη και Όλγα Πάσκο.

Η είσοδος στις  παραστάσεις είναι ελεύθερη.
  
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς και της εταιρείας ΣΟΥΡΩΤΗ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΤ3, ο 95,8 fm,  o 102  fm,  η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το portal agelioforos.gr .