Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κλείνουν σταθμοί του ΟΣΕ στην Ημαθία;


Μετά τις περικοπές των δρομολογίων του ΟΣΕ, τώρα ο οργανισμός προχωρά και σε καταργήσεις σιδηροδρομικών σταθμών, η λειτουργία πολλών εκ των οποίων ήταν ήδη υποβαθμισμένη τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού. Προχωρά έτσι, η περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων από τον οργανισμό υπηρεσιών. Ούτως ή άλλως, ο ΟΣΕ είναι στο
 πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο προωθούμενο από την κυβέρνηση Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Σταθμοί του ΟΣΕ στην Αλεξάνδρεια και τη Νάουσα πρόκειται να κλείσουν εντός των επόμενων ημερών. Η σχετική απόφαση ελήφθη από την διοίκηση του ΟΣΕ στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών του οργανισμού, ο οποίος εκτιμάται ότι ζημιώνει το δημόσιο κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.
Με το κλείσιμο του Σταθμών αυτών, θα κλείσουν οι αίθουσες αναμονής του κοινού και οι επιβάτες θα προμηθεύονται τα εισιτήριά τους πάνω στο τρένο. Ενώ κανείς δεν γνωρίζει, προς το παρόν, ποια θα είναι η τύχη των υπαλλήλων που απασχολούνται στους δύο Σταθμούς.

http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5989:2011-06-11-06-44-25&catid=1:imathia&Itemid=59