Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αντιπρόεδρος ο Ντούσκο!

Του ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΤΟΥ

O Nτούσαν Μπάγεβιτς ήταν τελικά εκείνος που επιλέχτηκε από την UEFA να πάρει τη μία βοσνιακή θέση αντιπροέδρου επιτροπής στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Η σύνθεση των επιτροπών της επόμενης διετίας θα ανακοινωθεί σήμερα και επίσημα και ο πρώην
 προπονητής ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα είναι ένας από τους τρεις αντιπροέδρους της επιτροπής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης και τεχνικής της UEFA!
Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε η κορυφαία διάκριση για τον Ντούσκο, που μπήκε στην ίδια επιτροπή υπό την προεδρία του επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Ο μέχρι τώρα πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν ο Ρώσος Βιτάλι Μούτκο και μετείχε ο Βλάτκο Μάρκοβιτς από την Κροατία αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο παλαίμαχος Αγγλος μέσος, Τρέβορ Μπρούκινγκ.
Σημειώνεται ότι στη δομή της UEFA περιλαμβάνονται 19 συμβουλευτικές επιτροπές για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαίρου (από ιατρικά και οικονομικά ζητήματα μέχρι ανάπτυξης υποδομών ή του κανονισμού μεταγραφών) που συνεδριάζουν και η καθεμία στον δικό της τομέα κάνει τις εισηγήσεις της στην εκτελεστική επιτροπή πριν από τη λήψη των αποφάσεων από το ανώτατο όργανο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128701666