Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

«Περιμένουμε αντίδραση από τον ΠΑΟΚ»


Η νίκη του Αρη στο κλειστό της Πυλαίας και το «μπρέικ» της έδρας έδωσε στους «κιτρινόμαυρους» τον πρώτο λόγο για την έξοδο στην Ευρωλίγκα.
Παρόλα αυτά, στις τάξεις της ομάδας κρατούν χαμηλούς τους τόνους και συνιστούν μεγάλη προσοχή στο 4ο ματς της σειράς από
 τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο.
Ο βοηθός του Λευτέρη Σούμποτιτς, Θανάσης Παπαχατζής μιλώντας στο Aris Fm 92,8 αναφέρθηκε στην επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, αλλά και για τα όσα συνέβησαν στην Πυλαία!
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Παπαχατζής, σημείωσε:
«Ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο από την άποψη ότι στην αρχή δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, παρά τη μεγάλη διάθεση που είχαμε. Ήμασταν νευρικοί και χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια. Η ομάδα όμως ήταν αποφασισμένη και μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν σημαντικά την ομάδα και έκαναν καταπληκτική δουλειά. Μπορεί ο Χατζηβρέττας να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά εγώ θέλω να εστιάσω στη δουλειά που έκανε ο Τσαϊρέλης. Μπορεί στατιστικά να μην φαίνεται, ήταν όμως ουσιαστική. Έκανε σκριν απελευθερώνοντας τους συμπαίκτες του, κυκλοφόρησε τη μπάλα και έδωσε ρυθμό στην επίθεση. Υπάρχουν πολλές δουλειές που γίνονται στο γήπεδο, οι οποίες δεν φαίνονται στους αριθμούς».
Αναφερόμενος στον Άντονι Κινγκ, υπογράμμισε:
«Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας, θετικός άνθρωπος και εργατικός. Στο μικρό χρονικό διάστημα που είναι στην ομάδα κατάφερε να προσαρμοστεί σε αυτά που του ζήτησε ο προπονητής. Είναι ένας παίκτης που έχει πάρει πρωτάθλημα στην Κύπρο και έχει παίξει σε παρόμοιες συνθήκες, δηλαδή σε εχθρικά γήπεδα. Έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες καταστάσεις και πέτυχε. Αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο τον αποκτήσαμε. Ήταν θέμα χρόνου για να αρχίσει να παίζει καλά».
Σχετικά με την ψυχολογία των παικτών, ανέφερε:
«Δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι και μιλήσαμε πολύ με τα παιδιά. Έχουμε παίκτες που είναι έμπειροι, έχουν περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Έχουν χαρακτήρα και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες» ενώ συμπλήρωσε:«Το θέμα είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα. Μας μένει μια ακόμη νίκη και στον επόμενο αγώνα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υποψιασμένοι στον επόμενο αγώνα».
Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα της σειράς στο Αλεξάνδρειο, δήλωσε:
«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα αντιδράσει. Είναι μια ομάδα με μια εξαιρετική πορεία στη διάρκεια της χρονιάς. Πέρασε δύσκολες καταστάσεις. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει καθαρά την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του έχουν μεγάλη αξία και στον επόμενο αγώνα θα παίξουν για την περηφάνια τους. Έχασαν δύο παιχνίδια στη σειρά και θα έρθουν, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, για να τα δώσουν όλα. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί και πιεστικοί στην άμυνα και να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Οι αγώνες που έχουν μεγάλη ψυχολογική πίεση, πηγαίνουν στην άμυνα και το σκληρό παιχνίδι. Οι ομάδες που μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αμυντικό κομμάτι και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, παίρνουν και τα αποτελέσματα».
Τέλος αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Πυλαίας:
«Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ θέλουμε να έχουμε αγώνες με πολύ κόσμο στα γήπεδα και με αθλητική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος του ΑΡΗ πρέπει να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα με τη φωνή του και τα τραγούδια του. Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα είναι εις βάρος μας. Δεν πρέπει να δείξει εκδικητικότητα, αλλά υψηλότερο επίπεδο, το όποιο είναι και το καλύτερο».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10640&subid=2&pubid=128674753