Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ντροπή για το ποδόσφαιρο (video)

«Το ματς ήταν μια παρωδία. Στημένο και καλά σκηνοθετημένο. Δυστυχώς, ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο και το ποδόσφαιρό μας είναι μπουρδέλο και αυτό.


Το να βλέπεις ποδοσφαιριστές να τρέχουν να σώσουν τις οικογένειές τους από οπαδούς που κρατούσαν πιστόλια και τους σημάδευαν και να τους βλέπεις μετά ματωμένους στα αποδυτήρια
 νομίζω συμφωνεί όλος ο κόσμος πως είναι ντροπή».


Αυτές οι δηλώσεις ανήκουν στον προπονητή του Ατρόμητου, Γιώργου Δώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στις εικόνες ντροπής και βιαιότητας που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ στον αποψινό τελικό της ομάδας του με την ΑΕΚ (0-3).


Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν, όμως, και οι δηλώσεις του πρόεδρου του Ατρόμητου, Γιώργου Σπανού, ο οποίος, όντας σε έξαλλη κατάσταση, είπε: «Ο τελικός αυτός ήταν μία παρωδία. Το ποδόσφαιρο πήγε 130 χρόνια πίσω. Η ΑΕΚ έπρεπε να το πάρει και το πήρε. Γιατί απλά έπρεπε να το πάρει. Όχι απλά δεν παίχθηκε το ματς στα ίσια, αλλά έγιναν πράγματα που έφεραν το ποδόσφαιρο πολύ πίσω. Οι συνθήκες ήταν εντελώς ακατάλληλες».


Τον αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ, στο τέλος της αναμέτρησης, εξέφρασε ο μέσος της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι μερικοί ανεγκέφαλοι οπαδοί της ομάδας του δεν άφησαν αυτόν και τους συμπαίκτες του να ευχαριστηθούν, όπως θα ήθελαν, την κατάκτηση του τροπαίου.


«Το ευχαριστηθήκαμε σήμερα, ο κόσμος μας βοήθησε, αλλά δεν το ευχαριστηθήκαμε στο τέλος».


Στο ΟΑΚΑ σήμερα γίναμε για ακόμη μία φορές μάρτυρες του βιασμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από μερικούς ανεγκέφαλους, οι οποίοι με το έτσι θέλω έγιναν πρωταγωνιστές στον τελικό.


Κατ’ αρχάς, περισσότερη από μισή ώρα κράτησε η αγωνία του φίλαθλου κοινού για το αν τέλειωσε τελικά ο τελικός του Κυπέλλου.


Ενώ ο τέταρτος διαιτητής είχε δείξει εννέα λεπτά καθυστερήσεων, ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Τάσος Κάκος, αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα μόλις στο δεύτερο λεπτό.


Αιτία η εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να περιμένουν άλλα επτά λεπτά, για να πανηγυρίσουν το τρόπαιο (ο αγώνας είχε κριθεί, αφού η ΑΕΚ προηγούνταν με 3-0), μετατρέποντας σε «παρωδία» τον τελικό του Κυπέλλου.


Φυσικά, αυτές οι σκηνές είναι πρωτοφανείς και συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, όμως, υπήρξε και συνέχεια.


Κάποιοι από τους οπαδούς της «Ένωσης», που είχαν εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκαν προς του ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα «αίματα».


Αρχικά η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φόβοι για χειρότερα. Όμως, η παρέμβαση των ΜΑΤ εξομάλυνε την κατάσταση, απομακρύνοντας τους οπαδούς.


Ήταν όμως ήδη αργά. Το κακό είχε γίνει, αφού κάποιοι φίλοι της ΑΕΚ  αποφάσισαν και κατάφεραν να αμαυρώσουν τον τελικό και να χαλάσουν τη γιορτή της ομάδας τους.


Και επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, σας υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Μάκου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «Δεν ευχαριστηθήκαμε, όπως θα θέλαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου, με αυτά που συνέβησαν στο τέλος».

Η εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο:


Η επίθεση στους παίκτες του Ατρόμητου


Πηγή... http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=302070&cid=10