Το ξύλο που κόβουμε το ψωμί, τα λαχανικά, τα κρέατα κτλ, για να συντηρηθεί σωστά και να μην πιάσει και βακτηρίδια, θέλει περιποίηση.
-Μόλις το αγοράσετε και πριν το χρησιμοποιήσετε, αλείψτε το με φυτικό λάδι που δεν μυρίζει. Μετά το 'βάπτισμα' με λάδι, το ξύλο θα πλένεται πιο εύκολα και πιο σωστά, αφού δεν θα είναι τόσο πορώδες.
- Μετά από κάθε χρήση, βουρτσίστε το κάτω από καυτό νερό και στεγνώστε το προσεκτικά. Μπορείτε επίσης να το βουρτσίσετε πριν το πλύνετε.
Η καθαριότητα του ξύλου που κόβουμε ψωμί και άλλα φαγώσιμα επιβάλλεται, αν δεν θέλετε να το 'συντροφεύσουν' βακτηρίδια.
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/2_8579.html#ixzz1KyeipQ5h
-Μόλις το αγοράσετε και πριν το χρησιμοποιήσετε, αλείψτε το με φυτικό λάδι που δεν μυρίζει. Μετά το 'βάπτισμα' με λάδι, το ξύλο θα πλένεται πιο εύκολα και πιο σωστά, αφού δεν θα είναι τόσο πορώδες.
- Μετά από κάθε χρήση, βουρτσίστε το κάτω από καυτό νερό και στεγνώστε το προσεκτικά. Μπορείτε επίσης να το βουρτσίσετε πριν το πλύνετε.
Η καθαριότητα του ξύλου που κόβουμε ψωμί και άλλα φαγώσιμα επιβάλλεται, αν δεν θέλετε να το 'συντροφεύσουν' βακτηρίδια.
Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/2_8579.html#ixzz1KyeipQ5h