Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απονομή με... ΜΑΤ και δακρυγόνα!

Του ΜΙΧΑΛΗ Κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμένουν παρατεταγμένες στον αγωνιστικό χώρο (και να μην... κουνιούνται ούτε στον γύρο του θριάμβου) και την ατμόσφαιρα να έχει βαρύνει από τη χρήση δακρυγόνων, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Παντελής Καφές και ο Νίκος Λυμπερόπουλος σήκωσαν εν μέσω αποθέωσης το Κύπελλο Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό πάνω από το ΟΑΚΑ, δίνοντας ένα
 φαντασμαγορικό φινάλε ενός τελικού που θα μείνει στην ιστορία πολύ περισσότερο για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του, παρά για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.
Ωστόσο, ούτε από την απονομή έλειψαν οι στιγμές έντασης, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος άκουσε αρκετά από τους οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν δίπλα στην σκάλα που οδηγούσε στην εξέδρα, την ώρα που οι παίκτες του Ατρόμητου ανέβαιναν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους.
Ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου, κοντοστάθηκε τρεις φορές και πήγε να ανοίξει διάλογο με τον κόσμο, λίγο έλειψε να πλησιάσει... επικίνδυνα σε κάποιο φίλαθλο (συγκρατήθηκε από άλλο μέλος του τεχνικού επιτελείου) και τελικά έφτασε στην εξέδρα.
Εκεί, ο Σταύρος Αδαμίδης τον τράβηκε κοντά του, κάτι του ψιθύρισε για λίγο στο αφτί και, αφού οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια, ο Δώνης συνέχισε την πορεία του προς την αποχώρηση από την εξέδρα, χωρίς να συμβεί άλλο παρατράγουδο.
Την ίδια ώρα οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν στήσει το δικό τους πανηγύρι, κρατώντας αρκετοί από αυτούς στην αγκαλιά τους είτε τα παιδιά, είτε κάποια άλλαπιτσιρίκια από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Και, φυσικά, όταν η τριάδα των αρχηγών σήκωσε... από κοινού το τρόπαιο, ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, το πόσο πολύ ήθελαν την κούπα.
Ο γύρος του θριάμβου, πάντως, ήταν υποτυπώδης, αφού η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι (στην κυριολεξία) και οποοιαδήποτε απόπειρα... περιήγησης ανάμεσα στον κόσμο ήταν επικίνδυνη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια εστία φωτιάς να ανάβει μπροστά από το πέταλο των φανατικών, αλλά να σβήνεται γρήγορα και κάποιους να προσπαθούν να... τσιγκλήσουν και πάλι τα ΜΑΤ, τα οποία ΄πομως δεν αντέδρασαν και αποχώρησαν όταν είχαν αδειάσει οι κερκίδες.

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10492&subid=2&pubid=128628127