Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Υπόθεση όλων η καθαριότητα

Είναι ανάγκη οι ίδιοι οι κάτοικοι να περιφρουρούν την καθαριότητα. Αν κάποιοι δεν συμμορφώνονται, θα επιβάλλουμε πρόστιμα, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης την καθαριότητα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη δημοτική ενότητα Δίου του δήμου Δίου-Ολύμπου. Τη συνάντηση, που έγινε στην αίθουσα του τ. δημαρχείου Δίου, στην Κονταριώτισσα, οργάνωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βροχαρίδης, που είναι αρμόδιος για θέματα καθαριότητας.
Συμμετείχαν ο δήμαρχος Γ. Παπαθανασίου, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Τσιμήτρη και Πέτρος Κιάφας, οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατάγονται από την περιοχή καθώς επίσης πρόεδροι και μέλη δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Νέας Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς, Καρίτσας και Δίου. Το «παρών» έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Λάππας, επικεφαλής παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου.
Αν και η συνάντηση είχε συγκεκριμένο θέμα, αρκετοί από τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους βρήκαν την ευκαιρία να θίξουν και άλλα θέματα, όπως η άρδευση, οι παρεμβάσεις και έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας, τα παρατημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα οχήματα, το ζήτημα κάποιων οφειλών του δήμου, η ύπαρξη μαντριών πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, η καταπάτηση δημοτικών και ευρύτερα δημοσίων εκτάσεων, φθορές σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, θέματα φωτισμού, θέμα υδρονομέων κ.ά.