Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στο δρόμο προς την κάλπη οι δικηγόροι

Νίκος Αντωνόπουλος και Χαράλαμπος Μπρουσκέλης οι υποψήφιοι πρόεδροι για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης

Συγκροτήθηκε τελικώς το ψηφοδέλτιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, με καθυστέρηση τριών ημερών από την αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσής του. Δύο είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ για το 11μελές συμβούλιο οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 17.


Ο Νίκος Αντωνόπουλος και ο Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, είναι οι δύο διεκδικητές της προεδρίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέων συμβουλίων σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.
Την ψήφο των 320 μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, διεκδικούν και 17 υποψήφιοι που θα στελεχώσουν το 11μελές συμβούλιο. Εννέα γυναίκες και οχτώ άνδρες είναι υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Τζαμακλής. Υποψήφιοι για το συμβούλιο είναι οι: Ασλανίδου Αναστασία, Γιδαράκος Περικλής, Δίντσης Γιώργος, Καπέτας Ιωάννης, Καραδήμου Μήνα, Κορδονούλης Αναστάσιος, Κορομήλη Μελίνα, Μανωλακούδη Μαρία, Μαυρίδου Λεμονιά, Μελετλίδου Πολυξένη, Νικολαϊδης Ηλίας, Νικολαϊδου Σοφία, Παπαντωνίου Αντώνιος, Σταυρογιάννη Αρετή, Τασιοπούλου Καλλιόπη, Τζαμακλής Χαρίλαος, Τόνας Θεόδωρος
Να σημειωθεί, οτι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι για πρώτη φορά 11μελές, αφού τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης ξεπέρασαν τα 300. Στις περασμένες εκλογές ήταν 297 και το απερχόμενο συμβούλιο αποτελούνταν από 9 άτομα.

Μετά από 7 χρόνια στην προεδρία, ο Χάρης Τζαμακλής θα παραδώσει στον επόμενο πρόεδρο, εν μέσω κινητοποιήσεων από τους δικηγόρους, οι οποίοι αντιδρούν σθεναρά στο λεγόμενο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.
Σε δηλώσεις του στην «Π», ο απερχόμενος πρόεδρος, ανέφερε ότι το νέο συμβούλιο αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο. «Εύχομαι στον νέο πρόεδρο να έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό με ενότητα από στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και με τη συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου στις αποφάσεις. «Πρέπει όλα τα μέλη να παλέψουμε συνειδητά, για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε.
Ο κ. Τζαμακλής, αναφέρθηκε και στην δική του αποχώρηση από την προεδρία ή οποία όπως σημείωσε δεν σημαίνει και αποχώρηση από τον συνδικαλισμό. «Δεν έχει να κάνει με συνδικαλιστική ‘’κούραση’’», σχολίασε, αλλά με μια φιλοσοφία που έχει ο ίδιος. «Τα 7 χρόνια στην προεδρία είναι πολλά», υποστήριξε, δηλώνοντας ότι πάντα ήταν αντίθετος στη δημιουργία «καθεστωτικών» αντιλήψεων. «Αυτό που πρέπει όλοι να επιδιώκουμε, είναι να πλαισιώσουν κι άλλοι, νέοι συνάδελφοι το συμβούλιο και να προσθέσουν ορμή», είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας πως επιβάλλεται να δημιουργηθεί «μια νέα γενιά» συνδικαλιστών. «Αυτή είναι η άποψή μου και δεν έχει να κάνει με κούραση. Εξάλλου για αυτό και είμαι υποψήφιο μέλος σ’ αυτές τις εκλογές», τόνισε ο κ. Τζαμακλής.
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο απερχόμενος πρόεδρος, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος είναι ήδη πολλά και η επίλυσή τους είναι δύσκολη. «Χρειάζεται η συστράτευση όλων των συναδέλφων και η συμμετοχή τους στις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ