Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ανασκαλνώντας: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝ

Παρουσία των αρχών, των γονέων, κηδεμόνων και πλήθους άλλων θεατών διεξήχθησαν αι ετήσιαι γυμναστικοί επιδείξεις και αγώνες του μονοταξίου δημοτικού σχολείου της Κοινότητος Καστανιάς.


Εν αρχή, συμφώνως προς το πρόγραμμα, εγένετο παρέλασις, παράταξις, έπαρσις της σημαίας. Μεθ'ό ωμίλησε προς τους μαθητάς ο δημοδιδάσκαλος Δ. Λιάλιος, όστις εξήρε το πνεύμα της γυμναστικής και τα αγαθά αποτελέσματα αυτής επί της εν γένει σωματικής και πνευματικής αγωγής του παιδιού. Ευθύς αμέσως ήρχισαν αι γυμναστικοί ασκήσεις των μαθητών και μαθητριών, στεφθείσαι υπό εξαιρετικής επιτυχίας τόσον διά την τάξιν, όσον και διά την ακρίβειαν της εκτελέσεως των παραγγελμάτων.
Ολο σφρίγος αι νεανικαί υπάρξεις προ των θεατών εξετέλεσαν όντως αριστουργηματικά προγράμματα, άτινα αξίζουν πάσης εύφημου μνείας. Δύο και μόνον ώραι ήσαν ικαναί να συναρπάσωσι τον θαυμασμόν μας και να καταχειροκροτήσωμεν τους μαθητάς διά την εξαιρετικήν επίτευξιν των εις τον σωματικόν τομέα της εξασκήσεως των μέσα εις το προαύλιον του Σχολείου των. Θεαματικά! ασκήσεις, πρωτότυπα παιχνίδια, αγωνίσματα στίβου και υπέροχοι ελληνικοί χοροί, επλήρουν το όλον πρόγραμμα. Όλα ήσαν έξοχα και τούτο το μαρτυρούσε ο ακράτητος ενθουσιασμός των παρισταμένων. Ο διδάσκαλος κ. Λιάλιος δικαίως απέσπασε τα συγχαρητήρια των επισήμων και πάντων των παρευρεθέντων διά τους κόπους τους οποίους κατέβαλεν, ο δε Εθνικός Ύμνος εττεσφράγισε την ωραίαν από πάσης απόψεως τελετήν.


«Ελληνικός Βορράς» 12/6/55