Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Κατέλαβαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη!


Σε κατάληψη του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη προέβησαν οι τουριστικοί πράκτορες της Ημαθίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Απόστολο Εμμανουηλίδη και τον γραμματέα Δάνο Φιλιππίδη ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημά τους καθώς ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τα δρομολόγιά τους.
Σημειώνουμε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να υπογραφεί η σχετική σύμβαση για την ανάληψη του έργου το οποίο μέχρι σήμερα εκτελούν με προφορική απόφαση του (πρώην) Νομάρχη και σημερινού Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Επιστολή στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Μετά από συζήτηση με τον κ. Καραπαναγιωτίδη και το νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Ματραντζή, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή του Κώστα Καραπαναγιωτίδη προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, τον Υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και τους βουλευτές Ημαθίας με την οποια ζητούν την ψήφιση τροπολογίας για να μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση και να λυθεί το πρόβλημα. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε για την δημιουργηθείσα κατάσταση στο θέμα της μεταφοράς μαθητών για την σχολική χρονιά 2010-2011:

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη στις 09-09-2010 μειοδότης για τμήμα του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Ελένη Αλατσίδου και Σία ΕΠΕ και αμέσως με την έναρξη του έτους ξεκίνησε την μεταφορά των αντίστοιχων μαθητών, αναμένοντας την τελική έγκριση των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο . Εντωμεταξύ σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν 3887/2010 δυνατότητα απευθείας αναθέσεως της μεταφοράς μαθητών υπάρχει μόνο σε δύο περιπτώσεις:

Α) Στις σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά για το σχολικό έτος 2010-2011 και

Β) Σε περιπτώσεις που δεν υφίστανται συμβάσεις μεταφορών μαθητών Οπότε εν προκειμένων έχουμε το εξής αποτέλεσμα: Η ως άνω ΕΠΕ να έχει εν τοις πράγμασι εκτελέσει το έργο της μεταφοράς μαθητών μέχρι 31-12-2010 χωρίς όμως από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο να παρέχεται η δυνατότητα στην ΝΑ. Ημαθίας να συνάψει τη σχετική σύμβαση, αφού η ως άνω εταιρεία δεν ήτανε περυσινός μειοδότης Φρονούμε ότι το θέμα μπορεί ευχερώς να επιλυθεί με την ψήφιση μιας τροπολογία του ως άνω άρθρου, με την οποία θα νομιμοποιείται και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεως για το μέχρι 31-12-2010 χρονικό διάστημα. Μια τέτοια τροπολογία δεν θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού, η εν λόγω δαπάνη έχει ήδη προβλεφθεί και νομιμοποιηθεί, διαφοροποιείται δε με την πρόταση μας μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου αυτής (αντί να είναι ο περυσινός ανάδοχος να μπορεί να είναι και νέος αντισυμβαλλόμενος).

Σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μεριμνήσετε για την άμεση επίλυση του θέματος, δεδομένου του ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση της επιλύσεως του να επιφέρει διακοπή της μεταφοράς μαθητών με όλες τις ευνόητες κοινωνικές συνέπειες».


http://www.maknews.gr