Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ισπανικά μάτια πάνω στον Σκόκο


Πριν ο Νάτσο Σκόκο βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ… οι «μνηστήρες» ξεφύτρωναν καθημερινά σαν τα… … μανιτάρια.

Η Ένωση όμως κατάφερε να «δέσει» τον Αργεντινό μέχρι και το 2013.
Ακόμα και έτσι, ο Σκόκο δεν είναι ένας ποδοσφαιριστές που περνάει απαρατήρητος ακόμα και από συλλόγους που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Και παρόλο που άπαντες πλέον γνωρίζουν πως για να αποκτήσουν τον Αργεντινό θα πρέπει να προσφέρουν ένα καθ’ όλα σεβαστό ποσό στην ΑΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι δεν λείπουν. Κάθε άλλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Ισπανικά μάτια είναι καρφωμένα πάνω στον Σκόκο.
Και δεν αναφερόμαστε στην Εσπανιόλ, η οποία έστειλε κατασκόπους στην Ελλάδα για να βολιδοσκοπήσουν γενικώς την αγορά(και πολύ πιθανόν ανάμεσα σ’ άλλες και την περίπτωση
του Σκόκο).

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας ισπανικοί σύλλογοι, που έχουν στην καλοκαιρινή μεταγραφική τους λίστα τον Αργεντινό.
Και μάλιστα έχουν επιχειρήσει ακόμα και πολύ μικρές και…ανεπαίσθητες διερευνητικές
κινήσεις.
Κινήσεις που βεβαίως απέχουν ακόμα έτη φωτός από επίσημη κρούση προς την ΑΕΚ.
Όμως ακόμα το καλοκαίρι είναι σχετικά μακριά.
Αφήστε που υπάρχουν πληροφορίες πως και γερμανικές ομάδες σκοπεύουν να μπουν στο παιχνίδι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, τον πρώτο λόγο για το μέλλον του Σκόκο το έχει η ΑΕΚ.
Άλλωστε γι αυτό και έδωσε ένα βασιλικό νέο συμβόλαιο στον Αργεντινό.
Παρόλα αυτά μια ελκυστική από οικονομικής άποψης πρόταση και ειδικά από ομάδα που συμμετέχει στην πριμέρα ντιβιζιόν, θα δημιουργήσει συγκεκριμένα ζητήματα.
Από την μια διότι ο ίδιος ο Σκόκο δεν κρύβει πως όνειρο του είναι η πριμέρα ντιβιζιόν.
Από την άλλη διότι τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ είναι πολλά και μεγάλα και μια τέτοια πρόταση ενδεχομένως να αποτελεί λύση σε πολλά εξ αυτών.
Ενώ είναι δεδομένο πως οι ετήσιες αποδοχές ύψους ενός εκατομμυρίου Ευρώ που έχει δώσει η ΑΕΚ στον Σκόκο, ανεβάζουν πολύ ψηλότερα από εκεί που οι κιτρινόμαυροι θέλουν να τον κρατήσουν, τον πήχη της οικονομικής πολιτικής.
Όπως και να έχει, μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως και αυτό το καλοκαίρι, το ζήτημα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού θα απασχολήσει ιδιαιτέρως την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα. Ειδικά αν ο Σκόκο πάρει την ΑΕΚ από το χέρι και την οδηγήσει στην κατάκτηση του κυπέλλου.


Troktiko