Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σουβλάκι στο σπίτι, δια χειρός Μαμαλάκη


Το να … κάνετε ένα σουβλάκι με πίτα στο σπίτι είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και απορώ πως δεν το κάνετε ήδη!

Βέβαια αν αρχίσετε να κάνετε σουβλάκι με πίτα στο σπίτι τι θα κάνουν και αυτοί οι έρημοι σουβλατζήδες ;

Λέω όμως ένα βράδυ που θα έχετε μερικούς φίλους να το πειραματιστείτε.

Τα υλικά είναι γνωστά:

*Αν πούμε ότι είστε 4 άτομα επιεικώς χρειάζεστε 10 πίτες, χρειάζεστε 4-5 ντομάτες, κάνα 2 κρεμμύδια κομμένα σε σπιρτόξυλα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το άρωμα, μπόλικη πάπρικα που πάει πολύ στο σουβλάκι, μουσταρδίτσα προαιρετικά, τζατζίκι επίσης προαιρετικά αλλά και υποχρεωτικά και φυσικά γύρω στα 15 σουβλάκια τα οποία θα αγοράσετε είτε έτοιμα από τον καλό σας τον χασάπη είτε θα αγοράσετε μπουτάκι καλό ψαχνό, θα πείτε στον χασάπη σας να το κόψει σε μπουκίτσες και θα το περάσετε εσείς σε ξυλαράκια.

*Φυσικά χρειάζεστε και αλάτι και ρίγανη.

*Πρώτα απ’ όλα θα αλατίσετε και θα ρίξετε ρίγανη στο κρεατάκι.
Θα το περιχύσετε με λίγο λαδάκι, θα το βάλετε σε ένα ταψάκι του φούρνου και θα το ψήσετε στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

*Με την βοήθεια ενός πινέλου θα αλείψετε τις πιτούλες με λαδάκι και θα τις ψήσετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές.

*Το απαραίτητο υλικό που δεν σας είπα ακόμα είναι να έχετε λαδόκολλες τις οποίες θα κόψετε κομμάτια ύψους περίπου 10 εκατοστών και μήκους 15 εκατοστών. Αφού λοιπόν έχετε και τα υπόλοιπα υλικά γύρω σας έτοιμα, θα παίρνετε μια λαδόκολλα θα την ακουμπάτε στο χέρι σας θα παίρνετε και μια πιτούλα, στη μέση θα βάζετε το σουβλάκι και θα αφαιρείτε το καλαμάκι, και από κει και πέρα ότι σας αρέσει.

*Να η ντομάτα, να ο μαϊντανός, το τζατζίκι, η μουστάρδα και ό, τι άλλο γουστάρετε!
Δεν πρέπει να ξεχάσετε με τίποτα τη γλυκιά πάπρικα η οποία δίνει εξαιρετική γεύση.



protothema