Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2οΧΛΜ.ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»

 Επιτόπιο έλεγχο στο σημαντικό έργο, που υλοποιεί η Περιφερειακή
Ενότητα Πιερίας, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ», πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Το έργο -«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»- προϋπολογισμού μελέτης  1.200.000,00€ (με ΦΠΑ 24%), έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της Επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης και χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα,  που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.


Συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων  Φ 800 μήκους 15 μ.,  ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων  τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων. 


Για μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής, κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.