Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Φρανκφούρτη και Ινδονησία ενδιαφέρονται για την τουριστική Θεσσαλονίκη

Ο τουρισμός έφερε πιο κοντά -τις τελευταίες ημέρες-την Θεσσαλονίκη με την Φραγκφούρτη και την Ινδονησία.
Ο Πρέσβης της Ινδονησίας κ. Ferry Adamhar ήταν μεταξύ των επισκεπτών του περιπτέρου της Θεσσαλονίκης στην 2η Έκθεση Τουρισμού Greek Τravel Show όπου εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Βεργίνα.
Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Adamhar, επικεφαλής ομάδας Ινδονησίων επισκεπτών ξεναγήθηκε στους Τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων και γνώρισε τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας πενταμελής αντιπροσωπεία στελεχών Γερμανο- Εβραϊκών φορέων συνοδευόμενη από την Ελληνίδα Γενική Πρόξενο στην Φραγκφούρτη κα Μαρία Ζήση, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τη Φραγκφούρτη για να ξεναγηθούν για τέσσερις ημέρες και να γνωρίσουν την  «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».
Όπως διαπιστώθηκε στην συνάντηση που είχαν με την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, ο τουρισμός , τα μνημεία και η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης γίνονται γέφυρα συνεργασίας μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Γερμανο-Εβραϊκής κοινότητας Φραγκφούρτης. Τα μέλη της αντιπροσωπείας ανέφεραν ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο πολυπληθής αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί και πάλι την πόλη. Με την κα Πατουλίδου συζήτησαν τρόπους για να οικοδομηθεί μία διαρκής σχέση μεταξύ Γερμανο- Εβραϊκών Οργανώσεων  και της Θεσσαλονίκης και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από τους ανθρώπους και την ατμόσφαιρα της πόλης. Έδειξαν δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Virtual Reality Thessaloniki στα μνημεία Unesco (εικονική περιήγηση Θεσσαλονίκης) .