Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την αναχώρηση αθλητών – αθλητριών της πόλης μας στην Αυστρία


 ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ


Σάββας Χιονίδης: «Σας συνοδεύουν οι ευχές όλων των δημοτών, για κάθε επιτυχία σε μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση […] Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχτείτε άξιοι πρεσβευτές της πόλης και των κατοίκων της, άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας, κρατώντας ψηλά τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας»

   
Συνάντηση με τα 170 μέλη της αποστολής αθλητών – αθλητριών ηλικίας 12 έως 18 ετών από τον Δήμο Κατερίνης, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στην Παγκόσμια Μαθητιάδα - UNITED WORLD GAMES, η οποία διοργανώνεται το χρονικό διάστημα 21 έως 25 Ιουνίου, στο Klagenfurt της Αυστρίας είχε χθες το απόγευμα, στο συνεδριακό Κέντρο, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.


Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, οι οποίοι συντονίζουν τις προετοιμασίες και θα συνοδεύσουν την αποστολή, καθώς επίσης, προπονητές και γονείς των νέων αθλητών.


Όπως τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της αποστολής, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Κατερίνης, η εκπροσώπηση της χώρας μας στην Παγκόσμια Μαθητιάδα. Σας συνοδεύουν οι ευχές όλων των δημοτών, για κάθε επιτυχία σε μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, που  αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών, σε μία περιοχή (Moosburg), με την οποία μας συνδέουν 23 χρόνια δημιουργικής συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχτείτε άξιοι πρεσβευτές της πόλης και των κατοίκων της, άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας, κρατώντας ψηλά τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας».


Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε διεξοδική ενημέρωση για το προπονητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, για την αναχώρηση και επιστροφή της αποστολής, ενώ δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες οι στολές με τα εθνικά χρώματα και το λογότυπο του Δήμου Κατερίνης.


Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Μαθητιάδα, διοργανώνεται το χρονικό διάστημα  21 έως 25 Ιουνίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αυστριακής κυβέρνησης. Συνολικά στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 10.000 αθλητές – αθλήτριες από 40 χώρες και ειδικότερα από τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική σε 12 διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, μπάσκετ, χάντμπωλ, βόλεϊ κ.α).


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποστολή θα αναχωρήσει από την Κατερίνη στις 20 Ιουνίου, ενώ όπως προαναφέρθηκε θα συνοδεύεται από προπονητικό, ιατρικό τιμ, καθώς και από εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης.