Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος επισκέφτηκε τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος επισκέφτηκε τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ με
σκοπό να γνωρίσει και συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Με την επίσκεψη και τη συζήτηση είχε την ευκαιρία να ενισχύσει το χριστιανικό φρόνημα των μαθητών και μαθητριών και να τους ενημερώσει για το θρησκευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος εστίασε κυρίως σε θέματα που αφορούν στην αξία της προσφοράς και της ταπεινότητας. Μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες του από την Ιεραποστολή στο Κονγκό της Αφρικής. Με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού και τη διήγησή του απέδωσε παραστατικά το γόνιμο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής τονίζοντας την αξία της προσφοράς του ανθρώπου στο συνάνθρωπο. Η αλληλεγγύη και η αγαθοεργία βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής του Χριστιανού και η Εκκλησία με το έργο της και τη λειτουργική της ζωή γίνεται «παιδαγωγός εις Χριστόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών διεξάγοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους. Τέλος ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφίας δύο (2) σχολικών ετών σε μαθητή που θα φοιτήσει στη Β΄ τάξη του Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, ο οποίος επιλέχθηκε με κοινωνικά κριτήρια.