Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΝΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΟΥ «ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ»

 Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, του μεγαλοπρεπέστατου δημαρχείου, του πρώην δήμου Δίου, στην Κονταριώτισσα,
πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η παρουσίαση του βιβλίου της Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, «το Τραύμα».


Διοργανωτής, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, που μας ξαφνιάζει ακόμα μια φορά με τις πρωτοβουλίες του. Συνδιοργανωτές, οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Πίερες» Κονταριώτισσας και Μικρασιατών Πιερίας, το θέμα του βιβλίου είχε να κάνει άλλωστε με την Μικρά Ασία.


Συντονιστής, ο Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας και υπεύθυνος λογοτεχνίας και εικαστικών  του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και ομιλητής ο δάσκαλος και Δρ. Τοπικής Ιστορίας, Νίκος Ναχόπουλος. Διάβασαν κείμενα, ο ηθοποιός Γιώργος Χανδόλιας και η φιλόλογος, Κάτια Παπακώστα. Μουσικά επένδυσαν την εκδήλωση, η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και η Ορχήστρα Νέων Δίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.


Συνεργάστηκαν επίσης για την παρουσίαση, οι εκδόσεις «Λεξίτυπον» και το βιβλιοπωλείο «Μάτι».


Τίμησαν την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Πούλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Φόλιος, Κώστας Δημητριάδης, η τοπική πρόεδρος Κονταριώτισσας Παρασκευή Νάτσιου, ο πρόεδρος των «Ολυμπίων εν Δίω» Θανάσης Μπίντας, ο διευθυντής του Ολυμπίου Βήματος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο τ. πρόεδρος του Ν.Σ Γιώργος Νταντάμης, ο δικηγόρος και πρώην αντινομάρχης Βαγγέλης Κουκιώτης, ο αντιπρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Νίκος Πασχαλούδης, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας,Τάσος Μπογιατζής και η πρόεδρος του Συλλόγου Κονταριώτισσας, Μαρία Γκριμούλα.


Ήταν ομολογουμένως, από πλευράς διοργάνωσης, συμμετοχής και παρουσίασης, μια άριστη εκδήλωση.