Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Στην Αθήνα το Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Στην Αθήνα το Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς»


          Την Αθήνα επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς στο πλαίσιο Προγράμματος Αγωγής Υγείας, από την Πέμπτη 1 ως και το Σάββατο 3 Μαρτίου.


          Ειδικότερα την Πέμπτη το απόγευμα επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας και ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση “Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία” του Λυκείου των Ελληνίδων στο Κολωνάκι. Το ίδιο βράδυ διασκέδασαν με την κωμωδία του Άντονυ Νίλσον σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη “Ψέμα στο ψέμα”στο Θέατρο Μουσούρη, με τους ηθοποιούς Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Μαρία Κατσανδρή κ.ά.


          Το πρωινό της Παρασκευής φιλοξενήθηκαν στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, στον χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, όπου συμμετείχαν στο βιωματικό γλωσσικό εργαστήριο “Λέξεις που χαμογελούν, λέξεις που πληγώνουν” με θέμα τον “Λεκτικό εκφοβισμό στο σχολικό περιβάλλον”, σύμφωνα και με το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που εφαρμόζεται στην τάξη τους κατά το φετινό σχολικό έτος. 


Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην πολυμεσική έκθεση “Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη νέα ελληνική”, που συνδιοργανώνεται από τη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη της Βουλής και τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.


          Το απόγευμα απόλαυσαν την έκθεση του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το βράδυ παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν “Ο Χρυσοθήρας” με ζωντανή μουσική συνοδεία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη.


          Το πρωί του Σαββάτου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ αμέσως μετά ανέβηκαν στον λόφο της Ακρόπολης, στον Παρθενώνα. Τελευταίος σταθμός της 3ήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα ήταν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς ανά τους αιώνες.


          Συνοδοί και ξεναγοί των μαθητών ήταν οι φιλόλογοι του σχολείου και συντονίστριες του προγράμματος Βίκυ Δαλαμάγκα, Σοφία Ελευθεριάδου και Φωτεινή Παπαθανασίου.