Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός (γνωστός ως γιατρός των φτωχών) θα συνεργαστεί αφιλοκερδώς με το νοσ. Παίδων Αγ. Σοφία

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» εκπροσωπούμενου από
τον Διοικητή κ. Εμμανουήλ Παπασάββα και του Καρδιοχειρουργού Καθηγητή κ. Αυξέντιου Καλαγκού, υπεγράφη τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου, «Πρόκειται για μια συνεργασία που θα αποτελέσει «σταθμό» στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθώς ο διεθνούς φήμης Καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και κύρος που διαθέτει, αλλά και με το διεθνές ανθρωπιστικό του έργο, θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μοναδικού στην Ελλάδα Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», προσφέροντας αφιλοκερδώς τις ιατρικές υπηρεσίες του.
Ο διαπρεπής καθηγητής, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης. Έχει χαρακτηριστεί ως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άπορων παιδιών και παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ο κορυφαίος Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά έως σήμερα σε όλο τον κόσμο,δίνοντας προτεραιότητα σε χώρες που πλήττονται από την ακραία φτώχεια, τους πολέμους και τις φυσικές καταστροφές.