Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Με την προβολή της Ισπανικής ταινίας “ Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι’ συνεχίζεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου  (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου
Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των θερινών προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.  Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Ισπανίας και είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

«Una Pistola en Cada Mano/Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι» (2012),        Σκηνοθεσία: Σες Γκάι, Ισπανία

Οι πρωταγωνιστές έξι σπονδυλωτών ιστοριών που ξεδιπλώνονται σε διάφορα σημεία της Βαρκελώνης φανερώνουν με γλυκόπικρη διάθεση τις κρυφές πληγές του σύγχρονου σαραντάρη όπως η ανεργία, η ανασφάλεια για το αύριο, τα  απραγματοποίητα όνειρα, η ενδοοικογενειακή βία και φυσικά η φιλία. O σκηνοθέτης θέλει να μας πείσει ότι οι άνδρες μιλάνε μεταξύ τους το ίδιο - αν όχι περισσότερο - με τις γυναίκες, επιστρατεύοντας την αφρόκρεμα του ισπανόφωνου κινηματογράφου (Ricardo Darin, Eduardo Noriega, Javier Camara). Οι ηθοποιοί, προσφέροντας στις ερμηνείες τους γενναιόδωρες μικρές στιγμές, συνθέτουν ένα μωσαϊκό από συναισθήματα που σπανίως οι άντρες φανερώνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Και όπως υπονοεί και ο τίτλος της ταινίας, κανένα πιστόλι δεν ρίχνει άσφαιρα σ' αυτή την μικρή, ευφυέστατη κωμωδία.