Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών παρέχει στη νέα γενιά το Reload Greece

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν στην πράξη τις επιχειρηματικές τους ιδέες δίνει σε νέους το Reload Greece (RG), που αποτελεί ίδρυμα εκπαιδευτικού σκοπού και
δημιουργήθηκε το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το Reload Greece ξεκίνησε σαν μια κίνηση τεσσάρων Ελλήνων φοιτητών που ζούσαν για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και το 2012, με την κρίση της χώρας μας, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πρακτικό για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε τότε διεθνώς για τη χώρα μας.
Η πρώτη τους δράση ήταν η διοργάνωση μιας δημόσιας συζήτησης για το τι θα μπορούσε να κάνει η διασπορά για να βοηθήσει. Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που σιγά-σιγά η ομάδα εξελίχθηκε σε ένα κίνημα με πολλούς νέους εθελοντές που ήθελαν να συνεισφέρουν. Έτσι το Reload Greece εξελίχθηκε το 2015 σε ίδρυμα εκπαιδευτικού σκοπού, εγγεγραμμένου πλέον στο Ηνωμένο Βασίλειο επίσημα και υπό την εποπτεία του Charity Commission. Το Reload Greece σήμερα υποστηρίζεται από 20.000 και πλέον «Reloaders» οι οποίοι αποτελούν την ενεργή κοινότητα φίλων του οργανισμού.
Στόχος του οργανισμού, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος Έφη Κυρτάτα είναι η ανάδειξη του επιχειρηματικού μοντέλου με το οποίο κινητοποιούνται οι δυνάμεις της Διασποράς προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στη χώρα μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει και παρέχει τα μέσα στη νέα γενιά επιχειρηματιών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν επιχειρηματικές δράσεις που βασίζονται σε αυτό το μοντέλο. Την αποστολή αυτή την επιτελεί μέσα από τέσσερα προγράμματα που υλοποιεί μέσα στον χρόνο και συγκεκριμένα το RG Young Entrepreneurs programme, ένα εξάμηνο πρόγραμμα που γίνεται σε 8 Πανεπιστήμια στο Λονδίνο και στόχος είναι να βοηθήσει νέους να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα που βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Τα προηγούμενα 2 χρόνια το RGYEP προσέλκυσε πάνω από 1,200 άτομα και τα επόμενα χρόνια υπολογίζεται ότι η προσέλευση θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Το RG Challenge το οποίο αποτελεί ένα 9-ήμερο πρόγραμμα - επιταχυντή στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια του οποίου 10 ομάδες δουλεύουν πολύ εντατικά πάνω στο επιχειρηματικό τους πλάνο με την βοήθεια καταξιωμένων μεντόρων έτσι ώστε στις τελευταίες μέρες του προγράμματος να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε επενδυτές, το RG Bootcamp, το οποίο είναι 5-ήμερο εντατικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Αθήνα σε συνεργασία με το ALBA Business School, και απευθύνεται σε νέους οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική ιδέα αλλά δεν ξέρουν πώς. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν σχέσεις μεταξύ των περίπου 50 φιλόδοξων νέων-συμμετεχόντων και των μεντόρων από το εξωτερικό.
Τέλος, το RG Conference, το Συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια διαδραστική μέρα με διαφορετική θεματολογία κάθε χρόνο και απευθύνεται στην Διασπορά που βρίσκεται στην Αγγλία. Στο Συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο και οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο που μπορούν να γίνουν πιο ενεργά μέλη της Διασποράς. Το Συνέδριο προσελκύει περίπου 300 άτομα.
Μέσω των παραπάνω προγραμμάτων, το Reload Greece δημιουργεί μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, καθώς αποτελεί την γέφυρα μεταξύ της διασποράς στην Αγγλία εν αρχή, και της Ελλάδας χρησιμοποιώντας την επιχειρηματικότητα ως μέσον για να συνεισφέρει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Στα προγράμματα του Reload Greece, όπως αναφέρει η ‘Εφη Κυρτάτα, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε νέος ή νέα που έχει μια επιχειρηματική ιδέα. Συμμετέχοντας σε προγράμματα του Reload Greece, μπορεί να εμπνευστεί και να μάθει πως μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό αποτύπωμα για την Ελλάδα. Το κάθε πρόγραμμα προσφέρεται για διαφορετικής ωριμότητας startups.
Με εξαίρεση το πρόγραμμα RG Challenge, που αφορά σχετικά ώριμα startups, τα οποία επιλέγονται με βάση την αξιολόγηση γραπτής αίτησης και μετά από προφορική συνέντευξη, τα υπόλοιπα προγράμματα είναι λίγο πολύ ανοιχτά στους ενδιαφερόμενους. Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά περάσει πάνω από 39 startups από τα προγράμματα του Reload Greece. Έχουν αναπτυχθεί πάνω από 76 ιδέες, από τις οποίες οι 24 έχουν φτάσει σε σημείο που μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση και 7 έχουν πετύχει να λάβουν χρηματοδότηση. Μέχρι σήμερα πάνω από 2,500 νέοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα από τα προγράμματα του Reload Greece, να αποκτήσουν γνώσεις και πρόσβαση στους κατάλληλους φορείς, να γνωρίσουν κόσμο και να δημιουργήσουν χρήσιμες επαφές στην Ελλάδα και στην Αγγλία.
Το Reload Greece διαθέτει μια ενεργή κοινότητα 20.000 και πλέον Reloaders, ανθρώπων δηλαδή που εμπλέκονται ενημερώνονται και παρακολουθούν το έργο του οργανισμού, που στηρίζεται στην πολύτιμη συνεισφορά σημαντικών και αναγνωρισμένων ιδρυμάτων και επιχειρήσεων όπως το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Α. Λεβέντη, τον Όμιλο Τιτάν, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, τη Eurobank, την Green Cola, τη Vodafone κ.α..
http://www.dikaiologitika.gr/
Copyright © dikaiologitika news