Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης: Αποκατάσταση βλαβών που προκάλεσε ο παγετός στα αρδευτικά αντλιοστάσια & δίκτυα

 Στην προμήθεια και αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αρδευτικών αντλιοστασίων και δικτύων, για την αποκατάσταση έκτακτων βλαβών
λόγω των συνθηκών παγετού, που επικράτησαν το χειμώνα προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βλαβών έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Ελαφίνας: Τ.Κ. Μοσχοποτάμου, Τριλόφου, Λαγοράχης, Εξοχής. Επίσης, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού: Τ.Κ. Κούκου.


Επιπλέον, στο αγρόκτημα του Δήμου Κατερίνης (και εντός αστικής ζώνης) αποκαταστάθηκαν κατεστραμμένα εξαρτήματα από παγετό σε αρδευτικά δίκτυα και αντλιοστάσια.


«Στο Δήμο Κατερίνης, η επισκευή - συντήρηση του δικτύου, των αρδευτικών αντλιοστασίων αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, με βάση την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από τις υπηρεσίες μας έγινε αποκατάσταση των βλαβών, που προκλήθηκαν από τον παγετό» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, εργασίες συντήρησης, για την αποκατάσταση φθορών έγιναν επίσης, σε αντλιοστάσια και δίκτυα στις τοπικές κοινότητες Π.Κεραμιδίου, Γανόχωρας, στη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας, καθώς και στη θέση «Φρούριο» στον Κορινό.