Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με αφετηρία συνάντησης τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το Σάββατο 13 Μαΐου  στις 16:00 και προορισμό την 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος), οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα: «Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο».
Πρόκειται για ένα εργαστήρι σκέψης και συναισθημάτων με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα παραμυθιών. Στη διάρκεια του προγράμματος, θα κατασκευαστούν μάσκες, στις οποίες θα αποτυπώνονται συναισθήματα που γεννούν οι εικόνες και τα αποσπάσματα των βιβλίων. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα επινοήσουν τη δική τους ιστορία, η οποία θα βασίζεται στα συναισθήματα που προκαλούνται από κάθε βιβλίο.
Γενικότερα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 15, θα δοθεί η  δυνατότητα σε μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου λαμβάνοντας μέρος σε αφηγηματικές, διαδραστικές - ευρηματικές παρουσιάσεις.
Γονείς και παιδιά καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οργανωθεί και να προγραμματιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κοινή μετάβαση από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: στα τηλέφωνα 23510 24594 & 2351 350 919.