Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και η Εργατική Πρωτομαγιά” Χρυσή Αυγή Πιερίας

 
 Την Τετάρτη 3 Μαϊου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας, ο συναγωνιστής Αργύρης Καρυπίδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα:
“Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και η Εργατική Πρωτομαγιά”. Όσο και αν φαίνεται παράξενο στον σημερινό Έλληνα, στην πραγματικότητα οι μόνοι, οι οποίοι δικαιούνται να εορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά είναι οι Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται να ομιλούν περί αυτής και να την καπηλεύονται! Και αυτό γιατί ενώ όλα τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας είναι συμμέτοχοι στην καταστροφή όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι συμμέτοχοι στην επιστροφή του Έλληνα εργαζόμενου στον εργασιακό μεσαίωνα, ο εθνικιστής Ιωάννης Μεταξάς πριν από 80 χρόνια έκανε τα κάτωθι:

1ον) Καθιερώθηκε το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, καθώς και η πληρωμή των υπερωριών.
2ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3ον) Απαγορεύθηκε αυστηρώς και δια ροπάλου η παιδική εργασία.
4ον) Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5ον) Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.
6ον) Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς»
7ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
8ον) Καθιερώθηκε η άδεια μετ’ αποδοχών.
9ον) Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
10ον) Η ανεργία σχεδόν εξαφανίσθηκε. Για τους ελαχίστους ανέργους δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» (πρόδρομος του ΟΑΕΔ), η οποία παρείχε επιδόματα ανεργίας και φρόντιζε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων σε περιοχές που υπήρχε εργασία.

Ο Εθνικισμός ήταν το φωτεινό παρελθόν αλλά και το λαμπρό μέλλον του Ελληνισμού.