Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Γιορτή της μητέρας από τις Ολυμπιάδες Πιερίας

 Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας, «οι Ολυμπιάδες»
Γιορτή της μητέρας από τις Ολυμπιάδες


Με μια συγκινητική εκδήλωση-μουσική παράσταση «Μάνα, Μητέρα, Μαμά...όλες οι γενιές μαζί», γιόρτασαν χθες  τη γιορτή της Μητέρας οι δραστήριες Ολυμπιάδες. 


Στο κατάμεστο «Μπουγιουρντί» στο κέντρο της πόλης ακούστηκαν τραγούδια, ιστορίες και εμπειρίες ζωής απο μάνες και νέες γυναίκες που τώρα ξεκινούν το ταξίδι της δικής τους ζωής. 


Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχτηκε ο ρόλος της μάνας μέσα από τη διαρκή της προσφορά και θυσίες προς την οικογένεια της. 


Την εκδήλωση παρουσίασε η Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη, συνόδευσε με τη μελωδική της φωνή που εντυπωσίασε η κα. Ελένη Μελετλίδου και έκλεισε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των κεντρικών της Παναθηναϊκής, κα. Έφη Μπάσδρα.


Οι Ολυμπιάδες με κοινωνική ευθύνη και προσφορά ανέδειξαν την προσπάθεια της Ματίνας Δεληβού για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις σπάνιες γενετικές μεταβολικές νόσους και ανέλαβαν μέρος της επισκευής ηλεκτρικού αναπηρικού αμαξιδίου μιας έφηβης που πάσχει απο σπανιότατη γενετική μεταβολική νόσο, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις της.


Επίσης ενίσχυσαν οικονομικά την ομάδα των νεαρών φοιτητριών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό 4th EARTH ARCHITECTURE COMPETITION —School for Ghana, για την ανέγερση ενός σχολείου στη Γκάνα της μακρινής Αφρικής καθώς και την αγωνιστική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής του ΓΑΣ Ενιπεύς Λιτοχώρου που διακρίθηκε με υψηλές θέσεις στο 4o Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής « ΑRMONIA CUP 2017 » που διοργανώθηκε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης στις 28- 30 Απριλίου. 


Τις οικονομικές ενισχύσεις παρέλαβαν οι Πένυ Στεργιοπούλου και  Μαρία Δημητρούλη για την ομάδα της Αρχιτεκτονικής και ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Ενιπεύς Λιτοχώρου κος. Κώστας Παπαγιαννόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου και πρώτη προπονήτρια της ομάδας ρυθμικής κα. Σοφία Ζουρζούρα.  


Στο τέλος της εκδήλωσης η νεαρή μαθήτρια της Α᾽Λυκείου Μαρία Κοκκάλα που διακρίθηκε πανευρωπαϊκά ανάμεσα απο 275.000 νέους σε διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας, εντυπωσίασε και ενθουσίασε με το μεστό και αισιόδοξο λόγο της.


Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης κα. Πιπίτσα Μακρίδου, η Αντιδήμαρχος Πύδνας και Κολινδρού κα. Ρούλα Ασλανίδου.


Η πρόεδρος κα. Φωτεινή Φλογέρα και τα μέλη του ΔΣ κες. Δήμητρα Κακαμούκα, Ρούλα Βαβατσούλα, Μαρία Κριθάρα, Έλενα Δασκαλοπούλου, Τζένη Μελετλίδου και Χάιδω Παπαχατζή, ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά τα μέλη και τις φίλες Ολυμπιάδες οι οποίες πλημμύρισαν κυριολεκτικά το χώρο για τη στήριξη του έργου των Ολυμπιάδων καθώς επίσης και την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Έφη Μπάσδρα για τη διαρκή συμπαράσταση και αρωγή στους κοινωνικούς σκοπούς της οργάνωσης. 


Με ενδιαφέρον περιμένουμε την επόμενη ποιοτική και αξιόλογη εκδήλωση των Ολυμπιάδων.