Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Έξι «Γαλάζιες Σημαίες» κυματίζουν και φέτος στις ακτές του Δήμου Κατερίνης

 Με έξι «Γαλάζιες Σημαίες», να κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Κατερίνης πιστοποιείται και φέτος, όχι μόνο η καθαρότητα των νερών και η
περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας.


Σχετική ανακοίνωση γνωστοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας. 


Γενικότερα, ο Δήμος Κατερίνης που επιβραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζιες σημαίες, για την καθαρότητα των ακτών του και για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, φροντίζει συστηματικά, για την οργάνωση των υποδομών, οι οποίες παρέχουν άνεση και όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους.

Η προσφορά υπηρεσιών, που βελτιώνει την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Κατερίνης, στις επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.