Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μια 15χρονη από την Κατερίνη είναι μάλλον το πρώτο θύμα του «παιχνιδιού της μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 7 Μαΐου η μητέρα της 15χρονης πήγε στο
Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και κατήγγειλε ότι μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 1 Μαΐου, η κόρη της λάμβανε μέσω διαδικτύου οδηγίες από κάποιον άγνωστο για το πώς να αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκι στους μηρούς της.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα της 15χρονης κατήγγειλε στις 7 Μαΐου στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ότι η κόρη της συνομίλησε με άγνωστους στο Facebook στις 1 και στις 3 του ίδιου μήνα. Μετά από παρότρυνσή τους, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η 15χρονη πήρε δύο χάπια και προκάλεσε αμυχές στους μηρούς της. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Δύο μέρες αργότερα, ο ίδιος άγνωστος της υπαγόρευε, πάλι μέσω διαδικτύου, πώς να πάρει υπνωτικά χάπια, όπως επιτάσσει το παιχνίδι “Blue Whale”. Η κοπέλα όμως φαίνεται πως τρόμαξε και πήρε μόνο δύο χάπια και όχι την ποσότητα που της είχε υποδείξει ο άγνωστος.
Τότε ήταν που οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και έτσι αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το φρικτό περιστατικό, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 15χρονη να είναι το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες και σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες, ακολουθώντας οδηγίες και υποδείξεις που τους δίνονται από αγνώστους μέσω διαδικτύου.
Η Ασφάλεια Κατερίνης ερευνά αν πράγματι ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το επικίνδυνο παιχνίδι και ζήτησε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο και της έδινε οδηγίες, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Πηγή: Εδώ κι εδώ