Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «LET’ S DO IT GREECE 2017»

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία του  Lets do it Greece 2017, «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», ολοκληρώθηκε με επιτυχία την
Κυριακή 9 Απριλίου 2017, με τη δράση καθαρισμού των γκράφιτι, στην περιοχή της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Κ. Καραμανλή.


Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μελών του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπαλλήλων του Δήμου,  με τη χρήση του συστήματος αποκατάστασης επιφανειών, που δώρισε στον Δήμο η Alpha Bank.


Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στη διάρκεια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», υπάλληλοι και μέλη του δικτύου εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν σημαντικές ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, στην πρώτη κατά σειρά δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Lets do it Greece.


 Η Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια Let s do it ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο,  μεταφέροντας το μήνυμα της  κοινής συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος για ένα καλύτερο μέλλον.


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις δράσεις της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το 2012, κινητοποιώντας πολίτες, φορείς και τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο μεγάλων επιχειρήσεων καθαρισμού, μεταξύ άλλων, στο Ρέμα Κωνσταντινίδη, στους Ελαιώνες Πυλαίας, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Παλιά Παραλία καθώς και στον άξονα Ροτόντα – Καμάρα – Πλατεία Ναυαρίνου.