Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών στην πλατεία Δημαρχείου

 Στην πλατεία Δημαρχείου επικεντρώθηκαν – μεταξύ άλλων - στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος
και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, για τη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών και την τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων.


Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Οι παρεμβάσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου σε πλατείες, νησίδες κ.α. στο σύνολο του Δήμου βελτιώνουν τόσο την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου όσο και των όγκο της βλάστησης που υπάρχει σε αυτούς, δίνουν όμορφο χρώμα, ενώ παράλληλα η έμφαση στην αισθητική διάσταση σε ό,τι αφορά την  τεχνική και τον σχεδιασμό των φυτεύσεων, αναβαθμίζει την όψη των κοινόχρηστων χώρων της πόλης».


Γενικότερα, οι ετήσιες φυτεύσεις με εποχικά λουλούδια για τον εξωραϊσμό των  Κ.Χ. η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς και η τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τους χώρους πρασίνου, ενώ συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η αναμόρφωση γίνεται προγραμματισμένα και σε καθημερινή βάση σε όλους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου, ενώ όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργούνται και νέοι χώροι.