Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

H Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ για την παγκόσμια ημέρα ενδοσχολικής βίας

 Το πρωινό της  Δευτέρας  6  Μαρτίου 2017 υποδεχθήκαμε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, με χαρά, την επίσκεψη της συγγραφέα
και μεταφράστριας Γεωργίας  Χαϊδεμενοπούλου (αριστούχος της ιταλικής φιλολογίας ΑΠΘ και υποψήφια διδάκτωρ  ΑΠΘ).
 Παροσιάστηκε στους μαθητές και μαθήτριες  της  Γ΄ Δημοτικού  το παραμύθι  της   «Ο αγώνας του Νίκι», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Στη δραματοποίηση βοήθησαν η Ευγενία Κορτσάρη-εθελόντρια υπεύθυνη βιβλιοθήκης-και η Γιώτα Τσερτεκίδου-ποιήτρια .


Πρόκειται για ένα καλογραμμένο παραμύθι που με τρυφερό τρόπο και ιδιαίτερη διακριτικότητα και χιούμορ η συγγραφέας  αναφέρεται στη θαλάσσια κοινότητα, χρησιμοποιώντας  συμβολισμούς  και διατυπώνει μηνύματα προς μικρούς και μεγάλους. 
 Η ιστορία είναι βραβευμένη στην Ιταλία με το βραβείο Carlo Goldoni και περιλαμβάνεται στο βιβλίο της συγγραφέα  «Η πηγή της γνώσης και άλλα παραμύθια». 


Στο τέλος  έγινε συζήτηση με τα παιδιά και μέσα από τις ζωγραφιές τους φάνηκε πως είναι συνειδητοποιημένα και καταδικάζουν τη βία καθώς  επίσης και την αδικία.


Η συγγραφέας  μας δώρισε το βιβλίο της και έδωσε την υπόσχεση να επισκεφθεί σύντομα  πάλι  το σχολείο και να παρουσιάσει  μία άλλη ιστορία της , στα παιδιά του νηπιαγωγείου την επόμενη φορά.