Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Φοιτητές του ΑΠΘ βοηθούν άλλους φοιτητές να κάνουν πρακτική εξάσκηση

"Η πρώτη εμφάνιση είναι πάντα σημαντική. Το βιογραφικό ενός νέου που αναζητεί μία θέση εργασίας θα δώσει την πρώτη εικόνα του στον υποψήφιο
εργοδότη". Η φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Ευγενία Δημητρίου, εθελόντρια του δικτύου IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), το οποίο βοηθάει Έλληνες φοιτητές να βρουν θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ γιατί η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος είναι ένα κρίσιμο κομμάτι στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Ο τρόπος αυτοπαρουσίασης είναι ένα από τα θέματα, στα οποία θα εστιάσει η ενημερωτική εκδήλωση, με τίτλο "Κάνε την αρχή με την IAESTE", που διοργανώνει σήμερα το δίκτυο, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Σύμφωνα με την κ.Δημητρίου είναι σημαντικό ο υποψήφιος εργαζόμενος "να γνωρίζει πώς να πουλάει τον εαυτό του, να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του και να το κάνει δομημένα, συγκροτημένα και με το κατάλληλο λεξιλόγιο".
Η IAESTE είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ανταλλαγής φοιτητών τεχνικών κλάδων για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, που δραστηριοποιείται σε 80 χώρες, μέσω εθελοντικής εργασίας φοιτητών. Η Τοπική Επιτροπή φοιτητών του ΑΠΘ συγκροτήθηκε το 1992 και στο πρόγραμμα των ανταλλαγών συμμετέχει η Πολυτεχνική Σχολή και η Σχολή Θετικών Επιστημών. Τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΑΠΘ αναζητούν θέσεις πρακτικής εξάσκησης για ξένους φοιτητές σε εταιρείες της Θεσσαλονίκης, τις οποίες ανταλλάσσουν με αντίστοιχες θέσεις σε επιχειρήσεις του εξωτερικού για Έλληνες φοιτητές. Αντίστοιχα γίνονται οι ανταλλαγές και από τα υπόλοιπα μέλη του διεθνούς δικτύου.
Σ.Α.

http://www.praktoreio-macedonia.gr