Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μια ακόμη άποψη για το παντα πολυσυζητημένο θέμα των εκτελεσμένων συμπατριωτών μας...

ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ  364 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ…

Έχει πλάκα ο κουκουλοφόρος  (με τις χίλιες μάσκες) του διαδικτύου.
Άλλοτε εμφανίζεται σαν Γ.Ρ άλλοτε σαν Κ.Σ, άλλοτε σαν Κατερινιωτης και άλλοτε σαν κάτοικος του Αγίου Δημητρίου, άλλοτε σαν άντρας και άλλοτε σαν γυναίκα.

Με αφορμή την εκδήλωση τιμής στους 40 εκτελεσμένους συμπατριώτες μας βγήκε να πει , τι
Ότι οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης των 40 από τους γερμανούς ναζιστές το 1943 ήσαν οι κομμουνιστές (!!!), γιατί ο μόνος αντιστασιακός στρατός στην Πιερία , ο ΕΛΑΣ, συνέλαβε και αργότερα εκτέλεσε δυο  γερμανούς στρατιώτες ναζί –κατακτητές (που λεηλατούσαν το μεταλλείο χρωμίου στον Άγιο Δημήτριο),  ότι παραβίασαν το δίκαιο του πολέμου και ότι δικαιολογούνταν οι γερμανοί- ναζί κατακτητές της πατρίδας μας να εκτελέσουν τους 40, ότι οι εκτελεσμένοι ήσαν εθνικόφρονες, ότι κακώς η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κάνει την εκδήλωση στις 26-2 γιατί είναι αποκριές και ότι θα έχουν μαζί  το δήμαρχο και ιερωμένο στην εκδήλωση κλπ. Σύμφωνα με τη  λογική του…
 Α) Αν κάνουμε ένα χρονικό άλμα, οι Έλληνες επαναστάτες του 1821 δεν θα έπρεπε να σκοτώνουν Οθωμανούς για να μην προκαλέσουν τα αντίποινά τους, άρα δεν θα έπρεπε να γίνει η επανάσταση του 1821, ούτε η αντίσταση στο Γερμανό κατακτητή.Θα έπρεπε να είμαστε συνεχώς υποδουλωμένοι.
Λογικό, αφού οι ιδεολογικοί πρόγονοι του κουκουλοφόρου, όποτε η Ελλάδα ήταν υπό ξένη κατοχή , ήσαν με το μέρος του κατακτητή.
Β) «Οι γερμανοί-ναζί μέχρι τότε εφάρμοζαν το δίκαιο του πολέμου» · και επειδή όσοι αντιστέκονταν στον γερμανό εισβολέα δεν το εφάρμοζαν, έχασαν την ψυχραιμία τους και εκτέλεσαν τους 40.
Ας αφήσουμε κατά μέρος το ερώτημα με βάση ποιο διεθνές δίκαιο ο γερμανικός ναζισμός επιτέθηκε , σκλάβωσε και λεηλάτησε τον ελληνικό λαό.  Είναι ένα ερώτημα που δεν απασχολεί τους νεοναζιστές του διαδικτύου αφού ήσαν και είναι υπέρ της γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας.
Δεν μπορεί όμως να μην ξέρουν τη  διαταγή που είχε εκδώσει ο ομοϊδεάτης τους Χίτλερ στις 16.2.1942 για την ένταση της τρομοκρατίας στην νοτιοανατολική  Ευρώπη .
«Αν ο αγώνας αυτός κατά των συμμοριών στα Βαλκάνια –διέτασσε ο Χίτλερ- δεν διεξαχθει με τα πιο ωμα μέσα , τότε δεν θα επαρκούν πια οι διαθέσιμες δυνάμεις …γι’ αυτό ο στρατός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κατά των γυναικών και των παιδιών κάθε μέσο, αρκεί μόνο να οδηγεί αυτό σε επιτυχία…»
Η διαταγή δόθηκε πριν την ανατίναξη του μεταλλείου. Μπορούν να μας πουν με βάση ποιο άρθρο του δικαίου του πολέμου δόθηκε η διαταγή;  Αυτές οι απόψεις επανέρχονται 72 χρόνια μετά με πιο γνωστή την υπόθεση του γερμανού καθηγητή Ρίχτερ που ισχυρίσθηκε «ότι οι άτακτοι Κρήτες σκότωναν αρχικά μόνο τους  τραυματισμένους αλεξιπτωτιστές… και γι αυτό οι Γερμανοί αντέδρασαν με αντίποινα… μέχρι τότε ο Β’ Π.Π. υπήρξε σχετικά “καθαρός”  πόλεμος».

Ο  καθηγητής όμως Γιώργος Μαργαρίτης έγραψε  :
 « Δεν φαίνεται να γνωρίζει ο Ρίχτερ την απογοήτευση που επικράτησε στις τάξεις της γερμανικής ναζιστικής ηγεσίας όταν, στα τέλη του 1939, στον απολογισμό της επιχείρησης για εκκαθάριση της πολωνικής διανόησης, διαπιστώθηκε ότι μόνο (!) 50.000 Πολωνοί έγινε δυνατό να εξοντωθούν ;    Ο αριθμός κρίθηκε απαράδεκτος καθώς με τέτοιους ρυθμούς η επιχείρηση δεν θα τελείωνε ποτέ…»
Γ) Μας λέει ότι οι κάτοικοι ήσαν εθνικόφρονες και φιλήσυχοι.
Όμως οι ίδιοι γερμανοί παραδέχονται στις εκθέσεις τους ότι «Οι κάτοικοι συνεργάζονται στενά με τους συμμορίτες»,  δηλαδή τους αντάρτες, ότι υπήρχε πολιτοφυλακή των ανταρτών στον Αγ. Δημήτριο, ότι οι εκτελεσμένοι γερμανοί ήσαν ένοπλοι , ότι οι κάτοικοι αρνούνταν να εργαστούν στο μεταλλείο για τους γερμανούς, ότι πριν το επεισόδιο  δύο γερμανοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στο χωριό ότι αυτοί που πολεμούσαν το γερμανό κατακτητή ήσαν κυρίως οι κομμουνιστές. Ρίξτε μια μάτια στην ανακοίνωση του γερμανικού επιτελείου.

Δ) Αυτό όμως που προκαλεί γέλιο είναι η δικαιολογία συμμετοχής στην εκδήλωση στην οποία καλείται η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Δεν έρχονται λέει στην εκδήλωση που διοργανώνει  η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «γιατί είναι Αποκριές  και αυτοί σέβονται τους νεκρούς που ήσαν χριστιανοί ορθόδοξοι και γι αυτό θα έχουν και ιερέα» κλπ.
Όμως ακόμη και σ’ αυτην την εκδήλωση δεν άκουσαν τον ιερέα , να λέει για τους 40 «…των δολοφονηθέντων υπό των ΝΑΖΙΣΤΩΝ –γερμανών» ; 
Και δεν ντρέπεται ο κουκουλοφόρος του διαδικτύου να ισχυρίζεται ότι έτσι τιμά τους εκτελεσμένους , με το  να καλούνται δηλαδή στην εκδήλωση οι νεοναζιστές και να καταθέτουν στεφάνι για τους σαράντα που καλώς , κατ’ αυτούς , σκότωσαν οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι οι γερμανοί-ναζί ; 
Λίγη τσίπα δεν υπάρχει; 
Ο κουκουλοφόρος του διαδικτύου μπορεί να βγάλει τη μάσκα του πατριώτη την ημέρα της απόκριας. που φορά 364 μέρες το χρόνο. Καιρός να ξεκουραστεί και να δείξει το αληθινό του πρόσωπο, αυτό του νέο-ναζιστή .

Χαρά Ναβροζίδου