Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ … ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Έχουν να δουν ακόμη πολλά τα μάτια μας.
Από κει που δεν το περιμέναμε,  από κει μας ήρθε.
Αν είναι δυνατόν!!!

 Ο κύριος Μαρίνος, ο πιο φανατικός οπαδός του καπιταλισμού καταλήγει σε συμπεράσματα που καταδικάζουν  τον καπιταλισμό, στα οποία  μόνο ένας κομμουνιστής θα μπορούσε να καταλήξει  (18/12/2016 ηλεκτρονικό «Βήμα»).
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Στην καπιταλιστική Ελλάδα υπάρχει «δυστυχούσα κατηγορία συμπολιτών μας»,  ορισμένοι από τους οποίους έχουν «αποδοχές πείνας 300 ευρώ» υπάρχουν ακόμη  «1,2 εκατ. άνεργοι (ελάχιστοι παίρνουν επίδομα ΟΑΕΔ)» που δεν έχουν «ούτε ένα ευρώ εισόδημα».
Στην ιδια χώρα, οι άνεργοι «για να τύχουν προσοχής» πρέπει να  « κατέβουν στους δρόμους» (ναι , αλλα ετσι θα χτυπηθεί η εθνική οικονομία κ . Μαρίνο, το ξεχάσατε ;   ) και «χιλιάδες μικρομεσαίοι … πένονται πνιγμένοι από τα χρέη».
Ο κ. Μ. δεν τολμά να πει το αυτονόητο. Ότι φταίει ο καπιταλισμός .
Μας  αρκούν, όμως, και οι επιμέρους διαπιστώσεις του. Στην καταδίκη του καπιταλισμού καταλήγουν κι αυτές.
Και μεις οι αφελείς που νομιζαμε ότι αυτά συμβαίνουν μονο στη …Β.Κορεα.
Βέβαια ο στοχος του ο κ .Μ. είναι να χτυπησει την υποτιθέμενη  «κομμουνιστική» πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία φταίει για τα δεινα των λαϊκών στρωματων.
Περιεργως σ’ αυτό το συμπερασμα καταλήγουν , τοσο οι Συριζαιοι , οσο και οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ, του Τζημερου , του Ποταμιου μεχρι και οι ναζιστές της Χ.Α.
 Τώρα, πως η «κομμουνιστική» πολιτική αυτή υπαγορεύεται από μια διακρατική καπιταλιστική ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδη την ευρωπαϊκή πλουτοκρατία, με την οποια συμφωνουν και τα αλλα αστικα κόμματα της ελληνικής Βουλης, πλην του ΚΚΕ, μονο  ο κ. Μ. μπορει να το εξηγησει.
Οταν ο κύριος Μαρίνος τα δέχεται ολα αυτά,  σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κοινωνικό σύστημα που υποστηρίζει .
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
 Παραδέχεται ότι υπάρχει «δυστυχούσα κατηγορία συμπολιτών μας»
 Αν είναι δυνατόν ·  στον καπιταλισμό και δυστυχούν;
 Για τον κύριο Μαρίνο οι αποδοχές πείνας των τριακοσίων και τετρακοσίων ευρώ σημαίνουν ότι εξασφαλίζουν ευημερία σε αυτούς που τις έχουν, δηλαδή καλοπερνάμε. Απλώς, ευημερούν λιγότερο από αυτους που παίρνουν μέχρι 840 ευρώ .
Τώρα, πώς αυτοί που ευημερούν έχουν αποδοχές πείνας, αυτό μόνο ο κ. Μαρίνος μπορεί να το εξηγήσει
Παραδέχεται και άλλα …
Για παράδειγμα, ότι στον ελληνικό καπιταλισμό, και όχι μόνο, υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι που οι περισσότεροι δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας, δεν έχουν δηλαδή ούτε ένα ευρώ εισόδημα.
 Ο κύριος Μαρίνος, που επιτίθονταν ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και όχι μόνο, θεωρεί οτι οι πορείες στους δρόμους και οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να δώσουν κάποιο επίδομα για να ζήσουν οι άνεργοΙ.
Υπάρχουν στον καπιταλισμό μικρομεσαίοι που οι περισσότεροι από αυτούς «πένονται», πεινάμε δηλαδή, «πνιγμένοι στα χρέη».
Συμβαίνουν τετοια πράγματα στον καπιταλισμό ;  
Κάτι δεν πάει καλά με τον καπιταλισμό σου κύριε Μαρίνε.
 Και βέβαια δεν φταίει η ψεύτικη αριστερά του κυρίου Τσίπρα αλλά η αληθινή αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων (μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ) που την εφαρμόζουν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Νίκος Σαλπιστης
Μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ