Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η GAWF/Animal Action από αύριο στο Λιτόχωρο για να στειρώσει έναν σημαντικό αριθμό αδέσποτων ζώων

Η GAWF/Animal Action στο Λιτόχωρο
Σε συνεργασία με το Δήμο Δίου – Ολύμπου και τον «Περίτα»

Η GAWF/Animal Action σε συνεργασία με το Δήμο Δίου – Ολύμπου και τους εθελοντές της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου - Ολύμπου «Ο Περίτας» θα βρεθεί στο Λιτόχωρο στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 για να στειρώσει έναν σημαντικό αριθμό αδέσποτων ζώων, σκύλων και γάτων στις εγκαταστάσεις πρώην ΙΚΑ Λιτοχώρου (εργατικές κατοικίες).
Με την ευκαιρία της πολύ πετυχημένης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2016 στο Λιτόχωρο ενάντια στις φόλες που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα με θύματα πολλά αθώα ζώα, η GAWF/Animal Action σε κοινή δήλωση με τον Δήμο Δίου - Ολύμπου θα θέλαμε να τονίσουμε την αδήριτη ανάγκη της στείρωσης ως έναν σημαντικό τρόπο αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των ζώων. Οι στειρώσεις σε συνδυασμό με τη σωστή ενημέρωση και παιδεία των πολιτών μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό μέσο εξάλειψης της υποτιθέμενης «αιτίας» που οδηγεί στη δολοφονική λύση της  φόλας. Γιατί όπως πολύ σωστά δήλωσε ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, κύριος Κώστας Δημόπουλος «Τα σκυλιά, οι γάτες, όπως και όλα τα ζώα είναι μέρος του οικοσυστήματος και της αλυσίδας ζωής στη γη, το οποίο σε κάθε περίπτωση οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε».
Ευχόμαστε η συνεργασία που ξεκινά ανάμεσα στην GAWF/Animal Action, τον Δήμο Δίου - Ολύμπου και τους εθελοντές της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου - Ολύμπου «Ο Περίτας», με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα με απώτερο στόχο την ευζωϊα των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Λιτόχωρο, 9 Νοεμβρίου 2016.-
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης



Στοιχεία επικοινωνίας ANIMAL ACTION – Δράση για τα Ζώα στην
Ελλάδα
info@animalactiongreece.gr |  Δ. Φαληρέως 43 Νέο Φάληρο 18547 | Τηλ. 210 3840010 www.animalactiongreece.gr