Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ένα φτωχό σε όραμα και στόχους «Τεχνικό Πρόγραμμα» στο δήμο Δίου-Ολύμπου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 20/10/2016, στο Λιτόχωρο, η δημοτική μας παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» μέσω του επικεφαλής Αριστείδη Ρεμπατσιού,
παρουσίασε τις προτάσεις της για την εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος  του δήμου Δήμου – Ολύμπου για το 2017.  
    Σε αντιδιαστολή των προτάσεών μας η συμπολίτευση ψήφισε  ένα τεχνικό πρόγραμμα φτωχό σε όραμα και στόχους. Οι προτεραιότητες του σχεδίου θα έπρεπε  να έχουν ως γνώμονα  την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η ανάπτυξη του τόπου μας  σε συνδυασμό με τον σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και οι λύσεις σε χρόνια  προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας, θα έπρεπε να βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση της κατάρτισης του τεχνικού σχεδίου.
    Με το σκεπτικό αυτό η παράταξή μας πρότεινε:
-          Την αποπεράτωση του πολιτιστικού-συνεδριακού κέντρου στο Λιτόχωρο, ένα έργο που εκτός των άλλων θα σημάνει και την έναρξη του «συνεδριακού» τουρισμού στο δήμο μας.
-          Ένταξη στη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού των υπόλοιπων λυμάτων του Λιτόχωρου αλλά και των παραλιακών οικισμών του δήμου.
-          Δημιουργία υδατοδεξαμενών-ταμιευτήρων στη Σκοτίνα και στον Ν. Παντελεήμονα για την άρδευση των καστανιών.
-          Οδική σύνδεση του Βαρικού με την Ολυμπιακή Ακτή για ενιαίο παραλιακό οδικό δίκτυο και άμεση πρόσβαση των τουριστών σε όλες τις ακτές του νομού.
-          Παρεμβάσεις στην οδοποιία του «πάνω» Λιτόχωρου.
-          Παρέμβαση στους αγροτικούς  δρόμους της Πλάκα Λιτόχωρου.
-          Κατασκευή βάσης (ΠΡΟΚΑΤ) αθλητικού κέντρου στην Λεπτοκαρυά για την κάλυψη των αναγκών των Αθλητικών Συλλόγων.
-          Τέλος, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην οδική σύνδεση Καστρί Λουτρό- Νέοι Πόροι.  Η τοποθεσία αυτή αποτελεί βιότοπο και η οποιαδήποτε παρέμβαση θα διαταράξει την οικολογική ισορροπία.
    Η καταψήφιση του προτεινόμενου από την συμπολίτευση Τεχνικού Προγράμματος  ήταν για την παράταξή μας  δεδομένη αφού καμία από τις προτάσεις μας δεν έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία.  Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα πρέπει να διακατέχεται από δυναμική και αποτελεσματικότητα  για τους δημότες, με στόχο και όραμα για τον δήμο μας.
Η συντονιστική επιτροπή του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»