Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Αποτελέσματα του Προγράμματος Εθελοντικών Στειρώσεων του Νοεμβρίου του 2016

Ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες του ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων
συντροφιάς που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο κατά το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 3/11/2016 έως την Δευτέρα 7/11/2016.
Με την υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρώθηκε η στείρωση 119 αδέσποτων ζώων συντροφιάς ήτοι 91 σκύλων και 28 γατιών.
Ειδικότερα ολοκληρώθηκε η διαχείριση που επιπλέον περιλαμβάνει αποπαρασίτωση, αντιλυσσικό εμβολιασμό και ηλεκτρονική σήμανση σε 70 θηλυκά και 21 αρσενικά σκυλιά καθώς και σε 23 θηλυκές και 5 αρσενικές γάτες.
Σε όλα τα αδέσποτα ζώα που διαχειρίσθηκαν στο Δημοτικό Κτηνιατρείο παρασχέθηκε πλήρη ιατρική φαρμακευτική περίθαλψη και ακολούθως επανεντάχθηκαν στο οικείο περιβάλλον τους ή υιοθετήθηκαν.
Η στείρωση των αδέσποτων ζώων συμβάλει στον έλεγχο του πληθυσμού τους καθώς και στην μείωση της επιθετικότητας αυτών ενώ παράλληλα με τον απαραίτητο αντιλυσσικό εμβολιασμό αυτών διασφαλίζεται στο έπακρο η δημόσια υγεία τον δημοτών μας.
Όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθούν χωρίς την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εθελοντών της γερμανική φιλοζωικής οργάνωσης TierInsel Umut Evi e.V., της Δημοτικής Κτηνιάτρου, των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Βέροιας και των συνεργαζόμενων φιλοζωικών συλλόγων ή σωματείων.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για όλους τους εθελοντές δημότες μας και μέλη των φιλοζωικών σωματείων του νομού μας και συγκεκριμένα του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας, της Εθελοντικής Δράσης- ‘Γη των αδέσποτων’ και του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας,  που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του προγράμματος.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ