Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση Ύμνου και Λόγου πραγματοποιήθηκε για την Πολιούχο της Κατερίνης

 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου προεόρτια εκδήλωση Ύμνου και Λόγου προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος
Αικατερίνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.


Η εκδήλωση εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις των "Αικατερινίων" οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται προς τιμήν της Πολιούχου της πόλεως της Κατερίνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος  και Πανσόφου  Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ Ολυμπίτη,  ο οποίος μίλησε για την άνωθεν δοσμένη Σοφία της Αγίας Αικατερίνης  η οποία, όπως τόνισε ο ομιλητής, παρ' όλο το νεαρό της ηλικίας της καθώς πληροφορεί το Απολυτίκιό της "ἐφίμωσε λαμπρῶς, τοὺς κομψοὺς τῶν ἀσεβῶν, τοῦ Πνεύματος τῇ δυνάμει".


Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου (CD) που εκδόθηκε από τον Καθεδρικό Ναό, με μέριμνα του Πρωτοσυγκέλλου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη  και οικονομική αρωγή του Δήμου Κατερίνης, προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης από τους χορούς του Ιερού Καθεδρικού Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Μαρινόπουλου.  


Πριν το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο με αναμνηστική πλακέτα που του επέδωσε για την ως τώρα  προσφορά του στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αρχικά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναμνηστική πλακέτα,  την συνεισφορά του  Δήμου στην έκδοση του δίσκου και την γενικότερη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τους φορείς για τις εκδηλώσεις των "Αικατερινίων". 


Τόνισε την αξία των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Πολιούχου Αγίας και ανακοίνωσε ότι η εφετινή Εορτή της Αγίας Αικατερίνης συνδέεται και με την πραγματοποίηση B’ Πανελλήνιου Συνέδριου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πιερία στις 25 και 26 Νοεμβρίου.