Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ Ο Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΑΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Ένας νέος ιερομόναχος προστέθηκε  στον Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.




Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αλωνίων, τελέστηκε η εις πρεσβύτρον χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Μιάουρα, από τον Μακρύγιαλο Πιερίας.


Την χειροτονία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς και πυκνό εκκλησίασμα.


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Μετά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε την απόφασή του ο νέος Ιερομόναχος να προσφέρει τη λειτουργική του διακονία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Μακρύγιαλο. Η αναγγελία έγινε δεκτή από το εκκλησίασμα με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του π. Γεωργίου.


Παράλληλα, με τα ιερατική διακονία του ο π. Γεώργιος θα συνεχίσει να συντονίζει το έργο της Κατήχησης στη Βόρεια Πιερία, συγκεκριμένα στις Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιγινίου, όπως άλλωστε έκανε και μέχρι σήμερα ως διάκονος.


Ο νέος ιερομόναχος είναι γεωπόνος, απασχολείται στον πρωτογενή αγροτικό τομέα και συγκαταλέγεται στην τάξη των άμισθων κληρικών.