Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Επίσκεψη εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε το
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στον διαμορφωμένο μουσειακό χώρο εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης,  όπου είχε συνάντηση με τον νέο Διευθυντή του Μουσείου κ. Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της οργάνωσης δράσεων εξωστρέφειας της Θεματικής Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού και της στρατηγικής που έχει χαράξει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που αφορούν στην πολιτιστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας  καλωσόρισε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας αναφέροντας ότι το Μουσείο Φωτογραφίας είναι ένα εξειδικευμένο μουσείο για το μέσο της φωτογραφίας, το μοναδικό στην Ελλάδα, και λειτουργεί ταυτόχρονα ως Μουσείο, ως Κέντρο και ως διοργανωτής Φεστιβάλ. «Μέσα από τη δράση του»,  όπως τόνισε, «αποκαλύπτει στο κοινό οπτικές πάνω στην τέχνη και στην τεχνολογία, ενώ σκοπός του είναι να προσεγγίζει τις διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές της φωτογραφίας».

Η κα Μαυρίδου απεθυνόμενη στον κ. Παπαϊωάννου και στους συνεργάτες του δήλωσε χαρακτηριστικά: «θα προγραμματίσουμε και θα οργανώσουμε από κοινού δράσεις για την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, την προώθηση του Πολιτισμού μας, της Ιστορίας μας και της εικόνας της Περιφέρειας μας ως βασικού συστατικού του  Τουριστικού μας Προϊόντος και ως προορισμού πολιτιστικών εμπειριών».

Ο κ. Παπαϊωάννου συμφώνησε με την κα Μαυρίδου σχετικά με την ανάγκη προβολής της Περιφέρειας. Τέλος συζητήθηκε σε ένα πρώτο επίπεδο και μία ενδεχόμενη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Μουσείο Φωτογραφίας για την εκδήλωση που προγραμματίζεται στην Πιερία με θέμα το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη. Ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε δηλώνοντας  πως «θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία, καθώς υπάρχουν πολλές ιδέες, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν σχετικά με την πολιτιστική προβολή της Πιερίας».