Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Γιώργος Καρανικόλας, πρόεδρος Αιγινιακού: «Τα καλύτερα έρχονται.»

Γιώργος Καρανικόλας, πρόεδρος Αιγινιακού

«Τα καλύτερα έρχονται.»

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)


Στον απόηχο των πανηγυρισμών για την άνοδο του Αιγινιακού στη Football League, βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Αιγινιακού, Γιώργος Καρανικόλας, από τους φιλάθλους του Αιγινίου. Την απονομή και τις αναμνηστικές πλακέτες έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Δημήτρης Ελευθεριάδης.
Ο Γιώργος Καρανικόλας δηλώνει πιστός στρατιώτης και εργάτης της αγαπημένης του ομάδας. Ξεκίνησε το 1979 ως δημοσιογράφος, σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και εκφωνητής σε ραδιόφωνα της περιοχής και ήταν η «φωνή» του Αιγινιακού έξω από το Αιγίνιο έως το 2012. Παράλληλα, από το 1990 έως και σήμερα, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο σε διάφορα πόστα, κυρίως ως Γενικός Γραμματέας και ως Πρόεδρος τα τελευταία πέντε χρόνια.
Διοικητικά μυήθηκε από τους κορυφαίους παράγοντες του Αιγινιώτικου ποδοσφαίρου, Βασίλη Κόντο, Γιάννη Παραλυκίδη (αείμνηστος), Γιώργο Μηνούδη, κ.ά. Μαζί με τον Γιάννη Νιώπα, που είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του Αιγινιακού, αφού από το τοπικό πρωτάθλημα Πιερίας, έφτασε να διεκδικεί ακόμα και την άνοδο στη Superleague, την περίοδο 2013-14, συγκροτούν ένα αξιόπιστο διοικητικό team αξιώσεων.
Ταυτόχρονα, από το 2005 έως και σήμερα, διατηρεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αιγινίου (ΑΟΚ Αιγινιακός), στην οποία δεσπόζει η μεγάλη φυσιογνωμία του Νίκου Μπογιατζή, εδώ και 25 χρόνια.
Διπλή χαρά φέτος για τον πρόεδρο, συνιστούν οι δύο άνοδοι στη Β' εθνική κατηγορία, της ομάδας ποδοσφαίρου και στη Γ' εθνική της ομάδας καλαθοσφαίρισης.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με διάθεση προσφοράς και μεγάλη εμπειρία, μίλησε, μετά από προτροπή μας, στη Μetrosport.
"Όταν σε τιμά η οικογένειά σου, η τιμή είναι τεράστια, γι' αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους τους Αιγινίου, από τα βάθη της καρδιάς μου, για την ευγενική τους χειρονομία. Του διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, με περισσότερη δύναμη, ώστε ο Αιγινιακός να μεγαλουργήσει στο έπακρο. Η βράβευσή μου δεν είναι δική μου, αλλά αντανακλά σε όλη την ομάδα, που δικαιώθηκε, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και επέστρεψε άμεσα στη Β' εθνική. Η παρουσία του Γιάννη Νιώπα είναι καταλυτική. Χωρίς αυτόν δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Αιγίνιο, γι' αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια για την ανεκτίμητη προσφορά του στο σωματείο. Είναι ο «μπροστάρης» της προσπάθειας για την καταξίωση του Αιγινιακού στο πανελλήνιο. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι έχει ήδη ξεκινήσει η οργάνωση και ο σχεδιασμός, σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας, ώστε η ΠΑΕ να είναι πανέτοιμη απ' όλες τις πλευρές. Τα καλύτερα έρχονται.»