Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ο καιρός των επομένων ημερών από το meteo-news.gr

Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η εβδομάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τις όποιες βροχές να επηρεάζουν μόνο τα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της
Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις χωρίς να ξεπερνούν τα 5 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει  άνοδο φτάνοντας στα δυτικά ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δυτικά και τα βόρεια ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας στο Ιόνιο ακόμα και τα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα φτάσει στα νότια ακόμα και τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Την Τετάρτη  στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της χώρας να έχουν και κατά τόπους έντονο χαρακτήρα. Λίγες χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας ακόμα και tα 8 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Δυτικά και Βόρεια .

Με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία ο καιρός την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή 25η Μαρτίου θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στην Δυτική και Βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση.
 

 
Επιμέλεια: meteo-news.gr