Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δραστηριότητες Τοπικών: Πιερία, Ιωάννινα, Σέρρες

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης για την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο υπέρ των εκτελεσθέντων Ελλήνων από τα γερμανικά
στρατεύματα κατοχής το Φεβρουάριο του 1943. Οι εκτελεσθέντες ήταν κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Λιβαδίου, ενώ μεταξύ αυτών εκτελέσθηκε και ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθόπουλος.
Στη εκδήλωση εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή κατέθεσε στεφάνι ο βουλευτής A΄ Θεσσαλονίκης Γρέγος Αντώνιος, ενώ παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Χρυσομάλλης Νικόλαος και πολλοί συναγωνιστές της Τ.Ο. Πιερίας 
Κλιμάκιο της Τ.Ο. Ιωαννίνων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2016 βρέθηκε  στο Λόφο Δουρούτης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των έξι Παλικαριών που έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα . Οι εκδηλώσεις άρχισαν, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, επετειακές ομιλίες και απαγγελίες ποιημάτων, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών ,κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Η Χρυσή Αυγή καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους αν και ο χώρος που φιλοξενεί το μνημείο ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και μέχρι τώρα θεωρείτο άβατο.
Αγκάθι στην διοργάνωση της εκδήλωσης η σχισμένη γαλανόλευκη πράγμα για το οποίο γίναμε αποδέκτες δυσμενών σχολίων και παραπόνων από τους συμμετέχοντες  Μετά και από την δικιά μας διαμαρτυρία, παρέμβαση, έγινε επιτόπου υποστολή της κατακερματισμένης σημαίας και έπαρση, καινούργιας. Θα παρακαλέσουμε τον κύριο πρύτανη στα πλαίσια των υποχρεώσεων για την διοργάνωση  της τελετής από την  πανεπιστημιακή κοινότητα να δίδεται  μεγαλύτερο βάρος στην συντήρηση κι εμφάνιση του Εθνικού μας συμβόλου απ’ όσο βάρος δίδεται στην χορήγηση  πανεπιστημιακού χώρου για γλέντια πολιτικών κομμάτων.
Την Κυριακή ημέρα της απελευθερώσεως της πόλης  ακολουθήσαμε το πανηγυρικό πρόγραμμα για τα 103 χρόνια ελεύθερης ζωής. Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση  μαθητών, στρατιωτικών δυνάμεων και πολιτιστικών Συλλόγων  Η 21η Φεβρουαρίου του 1913 ήταν η μέρα που ξύπνησαν οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης, των θρύλων και των παραδόσεων, με τη μεθυστική γεύση της ελευθερίας, η απελευθέρωση  από τον τουρκικό ζυγό έγινε συνώνυμο του αγώνα για λευτεριά σε όλους τους Έλληνες.
Αξίζει να διαβάσουμε το  άρθρο του δημοσιογράφου εκείνης της εποχής, Γιώργου Χατζή: «Πεντακόσια ολόκληρα χρόνια. Πεντακόσια λυπημένα Χριστούγεννα και πεντακόσιες θλιβερές Πασχαλιές, κανένας Ηπειρώτης δεν χάρηκε το ψωμί που έτρωγε και φαρμάκι τού γίνονταν το νερό στα χείλη, εφόσον σε ένιωθε Εσένα, ώ φιλτάτη και κλαμένη πόλη, πόλη πληγωμένη, να κάνεις δεήσεις στον Εσταυρωμένο Χριστό να σου λυπηθεί την αγωνία και τον θρήνο .Πεντακόσια ολόκληρα χρόνια δεν έκλεισε ειρηνικά τα μάτια του κανένας προπάππους μας, και κανένας πατέρας μας δεν χάρηκε -πεντακόσια χρόνια τώρα- τα παιδιά του...»
Εμείς προσηλωμένοι στα ιδεώδη του εθνικισμού καθοδηγούμενοι από τον σεβασμό και την πίστη μας στον αρχηγό ,πάντα  υπό την σκέπη της γαλανόλευκης,θα βροντοφωνάξουμε για ακόμη μία φορά ζήτω το Έθνος των Ελλήνων. 
Η ιστορική μάχη στα Πλατανούδια Σερρών διεξήχθη από 17-21 Φεβρουαρίου 1913 μεταξύ των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, βοηθούντων των κατοίκων της Τέρπνης, ενάντια των πολυάριθμων βουλγαρικών δυνάμεων. Με τη νίκη των Ελλήνων ματαιώθηκαν τα σχέδια των Βουλγάρων για την έξοδο  τους στο Αιγαίο. Στην τελετή που έγινε στο μνημείο υπέρ των πεσόντων τελέστη μνημόσυνο χωροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης.
Προσκεκλημένος ήταν ο γραμματέας της Τ.Ο. Σερρών συναγωνιστής Τζαμπάζης Θεόδωρος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή τιμά στους πεσόντες που έδωσαν το υπέρτατο αγαθό.  Δυστυχώς η πατρίδα μας λόγω της ανικανότητας των πολιτικών ακόμη και σήμερα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος σε καιρό ειρήνης (Ίμια, Κίναρος).