Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους - "ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ Η ΦΥΣΗ"

Δήμος Κατερίνης: Εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ Η ΦΥΣΗ


  
Τις προγραμματισμένες εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων κλάδευσης και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους συνεχίζει και φέτος, στο πλαίσιο των ετήσιων εργασιών συντήρησης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, οι κλαδεύσεις αυτές αποσκοπούν στην αποφόρτιση και αποκατάσταση της κόμης  με απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και καρπών εξασφαλίζοντας έτσι αφενός την αειφορική παρουσία των δέντρων (χωρίς να αλλοιώνεται η μορφή τους) και αφετέρου την απρόσκοπτη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (κλαδιά, φύλλα) θρυμματίζονται απευθείας σε μορφή «chips», στον χώρο όπου γίνονται οι κλαδεύσεις και συλλέγονται, σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα του Δήμου.


Στην συνέχεια εναποτίθενται σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πολυχρηστικές νησίδες, για βελτίωση του εδάφους και καταπολέμηση της ανάπτυξης ζιζανίων σε αυτό. «Με αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Κατερίνης σκέφτεται απλά όπως η φύση,  αφού οτιδήποτε κλαδεύεται, ανακυκλώνεται και επιστρέφει πάλι πίσω σε αυτή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και σεβασμού του αστικού πρασίνου από τους δημότες» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Ευστάθιος Κεραμιδιώτης.