Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη με την Εύα Σακελλάρη -Eva Sakellari & The SoulVibes - "Maybe"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η Εύα Σακελλάρη & The SoulVibes είναι μια νέα τραγουδίστρια με ενδιαφέρουσες συνθέσεις και όρεξη για δουλειά,που ξεκινά και επίσημα πλέον τη μουσική της
πορεία στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Πότε και πως έγινε η αρχή; Θα μας το πει η ίδια.
Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στο Μεσολόγγι όπου και κατάγομαι, μια πόλη με πλούσια ιστορία αλλά και πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα. Η μουσική υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, καθώς oι γονείς μου είναι μουσικόφιλοι. Άρχισα μαθήματα κιθάρας και τραγουδιού στα 8 περίπου χρόνια μου και λίγο αργότερα, συμμετείχα στην χορωδία της πόλης. Άρχισα να αφιερώνω συνεχώς όλο και περισσότερο χρόνο στη μουσική και πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν!


Έχεις αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική και πολλές ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Θα θέλαμε να θυμηθείς για τους αναγνώστες μας τις πιο χαρακτηριστικές...

Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν κάναμε την παρουσίαση του "Maybe" πριν λίγο καιρό, μπροστά σε φίλους, συνεργάτες και κοινό. Αυτό το αίσθημα της ολοκλήρωσης ήταν κάτι μοναδικό. Από 'κει και πέρα, όλες οι εμφανίσεις έχουν κάτι ξεχωριστό για μένα, η καθεμία κάτι διαφορετικό - αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που τις κάνω.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε τo 1ο σου Digital Single σε ψηφιακή διανομή απο την 14 Music, με τίτλο «Maybe». Περί τίνος πρόκειται;

Το digital single "Maybe" είναι ένα soul- funk τραγούδι με αγγλικό στίχο. Κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου από την InsideΟut Web Promotion και η διανομή έγινε από την 14Music. Η παραγωγή του single έγινε από τον Δημήτρη Παπαβομβολάκη στα MusicRow Studios (Idra Kayne, Χάρις Αλεξίου, Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς κ.ά), το mastering από τον Αντώνη Παπαβομβολάκη, ενώ το video clip είναι παραγωγή της Flunet Productions. Τις κιθάρες ηχογράφησε ο Γιάννης Τσεκούρας, το σαξόφωνο ο Τάσος Κατσάρης, το μπάσο ο Γιάννης Βουτσινάς, τα  πλήκτρα ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και τα τύμπανα/κρουστά ο Αλέξης Παπαλεξίου. Στα φωνητικά είναι οι Πέγκυ Ζάρρου, Ζωή Μουράτογλου και Φωτεινή Κωστοπούλου.
Υπάρχει soul - funk - jazz στην Ελλάδα; Υπάρχει κοινό που αγκαλιάζει αυτά τα ηχογραφήματα όταν οι περισσότεροι ακούν, δισκογραφούν και διασκεδάζουν με ποπ - λαϊκό τραγούδι;

Φυσικά και υπάρχει! Ειδικά τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται όλο και περισσότερα συγκροτήματα τέτοιου είδους. Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει χώρος για όλα τα είδη της μουσικής, αρκεί να παίζει κανείς με την καρδιά του - να κάνει δηλαδή αυτό που τον εκφράζει -  και όχι π.χ. για τη φήμη ή τα χρήματα. Άσχετα με τα ακούσματα του καθενός, ο κόσμος αναγνωρίζει και εκτιμάει αυτό ακριβώς: την ψυχή που βάζει ο κάθε καλλιτέχνης  σ' αυτό που κάνει. Αν υπάρχει ψυχή σ' αυτό που κάνεις, τότε το αγκαλιάζει κι' ο υπόλοιπος κόσμος.


Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να διακριθεί και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, ερμηνεύοντας αυτό που τον εκφράζει;

Ευτυχώς το ίντερνετ και τα social media έχουν βοηθήσει πολύ στο να μπορέσει να σε γνωρίσει ευρύτερο κοινό από ο,τι παλιότερα. Υπάρχουν τραγουδιστές που έγιναν γνωστοί ανεβάζοντας ένα τραγούδι τους στο youtube. Όσο δυσκολο όμως και να είναι, η ανάγκη σου για δημιουργία πάντα σε ωθεί να προχωράς, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Η ελληνική μουσική σκηνή νομίζω είναι σε πολύ καλή κατασταση. Υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι μουσικοί αλλά και μπάντες που δείχνουν έμπρακτα ότι η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Σπουδές και επαγγελματική κατεύθυνση γύρω από τη μουσική ή, και κάτι άλλο παράλληλα;

Εδώ και αρκετά χρόνια κάνω μαθήματα φωνητικής μοντέρνου τραγουδιού με πολύ καλές δασκάλες και όταν ήμουν μικρή έκανα μαθήματα κιθάρας. Έχω σπουδάσει  Αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και κάνω μεταπτυχιακό πάνω σε αυτή την ειδικότητα. Όταν τελειώσω το μεταπτυχιακό θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου στη μουσική γιατι είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω.

Σύστησέ μας τους Soulvibes.....

ΟΙ SoulVibes είναι ένα συγκρότημα χαρισματικών μουσικών, ο καθένας εκ των οποίων έχει μεγάλη πορεία στο χώρο του. Η συνεργασία μας ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια περίπου,  όταν αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου μπάντα, με σκοπό να παίζω τη μουσική που αγαπάω αλλά και να γράψω τα δικά μου τραγούδια. Μετά από κάποιες αλλαγές στην αρχική σύνθεση, οι SoulVibes αποτελούνται από τους Άγγελο Κραβαρίτη (κιθάρα), Γιάννη Βουτσινά (μπάσο), Κων/νο Τριανταφύλλου (σαξόφωνο) και Αλέξη Παπαλεξίου (τύμπανα).

Το "ΜΑΥΒΕ" είναι το πρώτο από μια σειρά τραγουδιών που θα ακούσουμε από σένα; Να περιμένουμε, δηλαδή κι άλλα, ανάλογου ύφους τραγούδια;

Φυσικά! Το Maybe έιναι μόνο η αρχή. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προπαραγωγή του επόμενου τραγουδιού που θα είναι λγο περισσοτερο r'n'b και λίγο πιο μοντερνο. Όλα όμως τα τραγούδια που θα επακολουθήσουν θα είναι σε soul-funk υφος. Αυτό είναι που με χαρακτηρίζει και μου ταιριάζει.

Που μπορούμε να σε δούμε και να σε ακούσουμε live αυτό το διάστημα;

Προς το παρόν οι εμφανίσεις που έχουν ήδη κανονιστεί είναι στις 5  Φεβρουαρίου στο Athenaeum Κελάρι, 6 Φεβρουαρίου στο Route 32, 13 Φεβρουαρίου στο My Place, 20 Φεβρουαρίου στο CloudNIne, 27 Μαρτίου στο Παλιάτσο και βέβαια ταυτόχρονα κανονίζουμε και εμφανίσεις στην επαρχία.

Σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.


Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για το ενδιαφέρον που δείξατε και τη φιλοξενία σας.