Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Δημοτική ΕπιχείρησηΎδρευσης – Αποχέτευσης Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στον Σβορώνο

  Σάββας Χιονίδης: «Δίνουμε οριστική λύση σε ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Συμβάλλουμε απτά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»



Μία καθοριστική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός σύγχρονου συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων και στο υπολειπόμενο τμήμα του οικισμού  Σβορώνου.


Ειδικότερα, οι εργασίες οι οποίες ήδη ολοκληρώθηκαν στην οδό Αγίου Αντωνίου, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στις «Κορδέλες» και τις επόμενες ημέρες θα επικεντρωθούν στο «Προσήλιο».Το έργο, προϋπολογισμού 985.000 ευρώ αναμένεται να αποπερατωθεί έως τις αρχές Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η αποχέτευση ακαθάρτων στο μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού Σβορώνου, με προϋπολογισμό 2.500.000€, είχε ήδη ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014.


Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Με μία ακόμα ουσιαστική παρέμβαση δίνουμε οριστική  λύση σε ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα και συμβάλλουμε απτά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».


Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του έργου

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτό το σημαντικό τμήμα του έργου. Όπως είναι γνωστό, με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Σβορώνου, Άνω Αγιάννη, Γανόχωρας και Νεοκαισάρειας και τις συνδέσεις των κατοικιών, το 100% των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης συνδέεται με το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό καθαρισμό» σημειώνει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας.


Παράλληλα, την τρέχουσα περίοδο συνδέσεις στο  εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων γίνονται στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Αγίου Ιωάννη, Νέας Τραπεζούντας, ενώ θα ακολουθήσουν - όπως προαναφέρθηκε - στο τελευταίο τμήμα του Σβορώνου, καθώς και στην Τ.Κ. Νεοκαισάρειας. Τέλος, συνδέσεις έγιναν ήδη στις Τ.Κ. Κ. Αγίου Ιωάννη και Γανόχωρας.